APM in Bergen op Zoom is een van de 35 asfaltcentrales in Nederland. APM maar ook diverse andere fabrieken worstelen met te hoge uitstoot van benzeen wanneer oud asfaltgranulaat wordt verwarmd om gerecycled te worden.
Volledig scherm
PREMIUM
APM in Bergen op Zoom is een van de 35 asfaltcentrales in Nederland. APM maar ook diverse andere fabrieken worstelen met te hoge uitstoot van benzeen wanneer oud asfaltgranulaat wordt verwarmd om gerecycled te worden. © Peter de Brie

Boete voor Bergs asfaltbedrijf, uitstoot kankerverwekkend benzeen nog te hoog

BERGEN OP ZOOM - Ondanks technische aanpassingen aan de fabriek is het de Bergse asfaltcentrale APM niet gelukt de uitstoot van het kankerverwekkende benzeen voldoende terug te dringen. Het bedrijf heeft een eerste boete van 5.000 euro gekregen en moet miljoenen investeren om de uitstoot verder te beperken.

  1. Wandelende Krabben laten meer van de stad zien: ‘Lopen over bruggetjes bij de spiritustoren’

    Wandelende Krabben laten meer van de stad zien: ‘Lopen over bruggetjes bij de spiritusto­ren’

    BERGEN OP ZOOM - De stadsroute, onderdeel van de jaarlijkse Gertrudistocht, was dit jaar vernieuwd. 630 deelnemers liepen de route, die wordt georganiseerd door wandelvereniging de Wandelende Krabben. ,,We willen deelnemers meer van Bergen op Zoom laten zien”, zei Peter Diks van de activiteitencommissie. ,,Zoals de wijk bij de spiritustoren, waar nu bruggetjes liggen en het prachtig wandelen is.”
    Bergen op Zoom

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom