Volledig scherm
Boer David © Linelle Deunk/KRO-NCRV

Boer zoekt Vrouw: 88 brieven voor David uit Dinteloord, 'Hij heeft zulke mooie wenkbrauwen'

DINTELOORD - ,,Hij heeft zulke mooie wenkbrauwen, en heel donker haar." Jorien is een van de 88 vrouwen die een brief hebben gestuurd naar David Kleiss, varkensboer in Roemenië.

De 27-jarige Dinteloorder doet mee aan de tweede editie Boer Zoekt Vrouw Internationaal, samen met Olke uit Texas, Herman uit Frankrijk, Riks uit Canada en Marc uit Zambia. De eerste aflevering was in de zomer, toen ze zich voorstelden.

88 brieven: is dat veel of weinig? ,,Ik vind het veel, ik had het niet verwacht", is het antwoord dat presentatrice Yvonne Jaspers van hem te horen krijgt. Twee hebben er minder: de verlegen Herman 40 en de jolige Tukker Riks 36. Op de oudste, Olke, hebben er 206 gereageerd.

Verreweg het populairst is Marc, met 829 dames die wel meewillen naar Zambia. Niet gek: hij is ook verreweg het knapst. Hij schrikt van het aantal. ,,Te veel", vindt hij, ,,te veel."

Toch maakt de verlegen boer Herman deze aflevering meer indruk. Hij heeft een brief gelezen van een vrouw die zoveel met hem gemeen heeft en is er stil van. ,,Ik wist niet dat zo iemand bestond."

Voor welke tien dames David en de anderen zullen gaan, is volgende week zondag te zien.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom