Volledig scherm
© Peter van Trijen/het fotoburo

Blijvende onzekerheid rond wijkhuizen Bergen op Zoom baart raad zorgen

BERGEN OP ZOOM De onduidelijkheid rond de toekomst van de wijkhuizen en het personeel van Stichting Verenigde Wijkcentra (SVW) baart politiek Bergen op Zoom grote zorgen. Worden de SVW-medewerkers nou wel of niet van werk naar werk begeleid? En wat gebeurt er nu met De Korenaere?

Met ingang van het nieuwe jaar is het de bedoeling dat WijZijn Traverse de exploitatie van de wijkhuizen overneemt van SVW. Verantwoordelijk wethouder Yvonne Kammeijer bood eerder al aan om het personeel van SVW een half jaar door te betalen na 1 januari en te helpen bij de zoektocht naar een nieuwe baan.

Wethouder Arjan van der Weegen (Werkgelegenheid) stak daar een stokje voor, omdat hij vindt dat de twee partijen eerst samen om de tafel moeten om duidelijk te krijgen wat WijZijn met de SVW-mensen wil. WijZijn heeft tot nu toe altijd gezegd maar twee van de vijftien personeelsleden over te willen nemen.

De raad stak zijn ongenoegen dinsdag niet onder stoelen of banken. "Triest dat deze situatie zo bestaat", vindt Peter van den Ouden (GroenLinks). "Wiens portefeuille is dit nu eigenlijk?", vraagt Annette Stinenbosch (CDA) zich af. "En wie doet op 1 januari de deur open van De Korenaere? Dat is al over een paar weken. Hoe betrouwbaar denkt u over te komen op bezoekers en medewerkers van de wijkhuizen?"

Volgens wethouder Kammeijer wordt de gemeenteraad volgende maand uitgebreid bijgepraat over hoe het verder gaat met de Bergse wijkhuizen en het SVW-personeel. "Ik zeg u toe dat die notitie er in december ligt."

Kammeijer zegt echter ook dat SVW ook zelf deels verantwoordelijk is voor de onduidelijkheid die er nu is ontstaan. "We hebben SVW in september al aangeboden te helpen bij het begeleiden naar werk, maar daar heeft de organisatie pas vorige week op gereageerd."

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom