Volledig scherm
Op het industrieterrein zijn geen voorzieningen voor de vrachtwagenchauffeurs. © thinkstock

Bivakkerende truckers veroorzaken overlast op industrieterrein Steenbergen

STEENBERGEN - Ondernemers en inwoners van Reinierpolder I en II in Steenbergen ergeren zich aan vrachtwagenchauffeurs die op het industrieterrein overnachten. Ze hebben inmiddels al een aantal keer bij de gemeente en ondernemersvereniging OPS aangeklopt, vertelt voorzitter Leo Heijmans van OPS.

De problemen spelen al sinds het voorjaar, vertelt Heijmans. ,,We hebben sindsdien meerdere klachten ontvangen en ook actie ondernomen naar de gemeente toe.''

Bergen op Zoom heeft vorig jaar besloten om streng te gaan handhaven op de veelal buitenlandse truckers die overnachten op bedrijventerreinen. Vrachtwagenchauffeurs verzamelden zich toen massaal op bedrijventerrein Noordland in de stad en dat zorgde voor veel overlast. De chauffeurs deden hun behoefte in de berm en lieten plastic afval achter, vooral van eten en drinken.

Probleem verplaatst

Maar nu verplaatst het probleem zich dus. Niet gek, vindt Heijmans. ,,Als Bergen op Zoom het gebied op slot doet, dan wijken ze uit naar de regio.'' Ook in Steenbergen is geen voorziening voor de chauffeurs en dat zorgt voor de overlast.

Heijmans heeft inmiddels een gesprek gehad met de wethouder van Steenbergen. ,,Maar op korte termijn is er geen oplossing mogelijk. De gemeente wil wel gaan kijken wat er op de lange termijn mogelijk is. Maar dat zal op regionaal niveau gebeuren, want het is niet alleen een probleem van Steenbergen'', zegt Heijmans.

Handhaven

De gemeente Steenbergen erkent de problemen en ziet het ook regionaal terugkomen, vertelt gemeentewoordvoerster Chris Methorst. Na de meldingen door OPS is er regelmatig gecontroleerd op Reinierpolder. ,,Maar we kunnen enkel handhaven op fout parkeren. Niet op het overnachten van de wagens op het industrieterrein.''

Maar er is nog niet regionaal naar een oplossing gezocht. Burgemeester Ruud van den Belt vindt dat jammer. Hij hecht veel waarde aan een regionale oplossing. Hij wil het probleem dan ook binnenkort aankaarten in een overleg tussen hem, de politie en de officier van justitie.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
    Geef uw mening

    Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

    Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom