De kostuums van Ward Warmoeskerken zijn zaterdag te koop.
Volledig scherm
De kostuums van Ward Warmoeskerken zijn zaterdag te koop.

Bijzondere kostuums van Ward Warmoeskerken in de verkoop bij het Markiezenhof

BERGEN OP ZOOM - Een bijzondere uitverkoop, komende zaterdag in het Markiezenhof. Liefhebbers kunnen dan de hand leggen op een kostuum van Ward Warmoeskerken.

Tientallen kostuums doet hij in de verkoop. Ze zijn onder andere gemaakt voor de voorstelling ‘ondraagbaar 1914' en het modetheater ‘Die Andere Wereld’, dat is opgevoerd in De Maagd.

Het atelier van de kostuumontwerper was jarenlang gevestigd in de bibliotheek, maar hij verhuisde onlangs naar de Engelsestraat. Omdat hij daar niet al zijn kostuums kan opslaan, heeft hij besloten om ze te verkopen. Dat dat gebeurt in het Markiezenhof is niet gek: hij is daar tot eind januari gastkunstenaar, waar hij werkt aan een kostuum voor de Zeeridder. Dat doet hij samen met de museumbezoekers: twee middagen in de week mogen zij meewerken aan de staart van de Zeeridder, waarin verschillende verwijzingen zijn verwerkt naar verhalen van en over Bergen op Zoom en omgeving.

De verkoop, die is omgedoopt tot ‘Hofzaalsale’, is gratis toegankelijk. Zaterdag van 13.00 tot 16.00 in het Markiezenhof. Toegang via de ingang aan de Steenbergsestraat 6.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom