Volledig scherm
Je eigen moeder mogen trouwen. Een stralende trouwambtenaar Sandra de Groot verbond vrijdagmiddag in Hoogerheide haar jarige moeder Chrisje Bogaerts en Leen Komejan in de echt. © peter van trijen/pix4profs

Bijzondere huwelijksvoltrekking in Hoogerheide: dochter Sandra trouwt haar moeder Chrisje en Leen

HOOGERHEIDE - Liefde overrompelt. Als een jonge hinde zwiert Chrisje Bogaerts met Leen Komejan naar trouwambtenaar Sandra de Groot. Hoe gelukkig kan een bruidspaar zijn? ,,Héél erg gelukkig'', bezweert Sandra stralend. ,,Mijn moeder was nooit eerder zó blij.''

Een speciale huwelijksvoltrekking is het zeker op vrijdagmiddag in het gemeentehuis in Hoogerheide. ,,Hoe mooi is het om als dochter je eigen moeder te mogen trouwen?'' opent Sandra (49) de ceremonie. Hoe mooi is het bovendien als je juist op die bijzondere trouwerij debuteert als trouwambtenaar.

En dan is de bruid ook nog jarig. Het is Chrisje -gekleed in een prachtige diepbeige jurk met tule en kant- niet aan te zien, maar ze wordt op haar trouwdag 69 jaar. Ze straalt aan alle kanten. Oh ja, en de bevriende dagfotograaf Martien Quik is deze vrijdag 45 jaar getrouwd met zijn Tilly.

Volledig scherm
Denny, Liam en Mitchel, de drie kleinzonen van bruidegom Leen, hebben het bruidspaar zojuist de ringen aangereikt. © peter van trijen/pix4profs

Harmoniezaal

Een ware geluksdag dus. Maar Leen en Chrisje kenden ook verdrietige tijden. Ze verloren allebei hun eerdere partners. ,,Ook hun namen noemen we vandaag. Ze zijn in hun harten gegrift'', weet goede vriend Wim Thoen. De pijn maakte plaats voor nieuwe liefde toen Chrisje en Leen elkaar tegenkwamen in de Harmoniezaal in Ossendrecht. Zij de linedancer, hij de biljarter. Tweede kerstdag 2014 vierden ze samen in Antwerpen, geboortestad van Chrisje. Toen ging het snel, vertrouwt Sandra de gasten toe. Ze vierden hun 'tweetjesmomenten' in het Antwerpse café Beveren, bekend om zijn dansorgel. Inmiddels leven ze alweer een  paar jaar samen in Ossendrecht. ,,Ja mensen, ze hokken'', aldus dochterlief.

Quote

Chrisje en Leen vierden hun tweetjesmo­men­ten in café Beveren in Antwerpen

Sandra de Groot

En hoewel Chrisje vindt dat Leen zijn auto niet schoon genoeg houdt en Leen vindt dat Chrisje moet leren om kastdeuren in huis dicht te doen, genieten ze met volle teugen van elkaar. ,,Ze drinken samen koffie op bed. Die zonnige dagen is hen gegund.'' Leen krijgt zijn zin:  Chrisje zegt 'ja'. Het prille huwelijk wordt, zoals dat hoort, bezegeld met een kus. Geen vluchtig zoentje, maar een stevige warme pakkerd. Waarbij Chrisje haar handen stevig om Leens' wangen legt. Ze gaan zoals ze kwamen: zwierend aan elkaars hand. 

 1. Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’
  UPDATE

  Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’

  BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”
 2. Sobere huisvesting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstelling
  PREMIUM

  Sobere huisves­ting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstel­ling

  Verhuizen, daar komt veel bij kijken. Vraag dat maar aan de Bergse bouwclubs. Al jaren wordt gesproken over een splinternieuwe loods voor de bouwers. De huidige kotjes zijn oud, versleten en de veiligheid laat te wensen over. Al in 2017 heeft de Bergse politiek de portemonnee getrokken. Maar liefst vijf miljoen is er sindsdien beschikbaar voor een bouwkot voor de Vastenavendbouwers en voor een nieuw Halwana voor de Stichting Vastenavend.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom