Volledig scherm
Fien Vermeulen en leerlingen van 't Ravelijn © 't Ravelijn

Bijna €19.000 ingezameld voor KWF op 't Ravelijn Steenbergen

STEENBERGEN - De leerlingen van 't Ravelijn in Steenbergen hebben maar liefst €18.666,65 ingezameld voor KWF. Q-Music DJ Fien Vermeulen kwam vanmorgen de symbolische cheque in ontvangst nemen. 

Vanmorgen nam Q-Music DJ Fien Vermeulen de symbolische cheque in ontvangst op 't Ravelijn in Steenbergen van meer bijna €19.000. ,,Zowel Fien als de regiomanager van KWF vertelden ons dat ze zo'n hoog bedrag niet vaak meemaken", vertelde Kees de Bruijn van 't Ravelijn enthousiast. De leerlingen zamelden geld in voor een onderzoek waarmee met één druppel bloed getest kan worden of iemand kanker heeft. 

De tien leerlingen die het meeste geld in hebben gezameld, mochten samen het bedrag onthullen. De Bruijn: ,,Onze techniekdocent had een bord gemaakt met het bedrag. De leerlingen schoven één voor één de cijfers omhoog, waarna het uiteindelijke bedrag zichtbaar was.” Fien Vermeulen vertelde ook nog kort haar verhaal. ,,Zij heeft zelf kanker gehad, dat kwam hard binnen. Zij is zelf natuurlijk nog heel jong, dus dat was heel confronterend.”

Volledig scherm
De leerlingen overhandigen de cheque aan Fien Vermeulen © 't Ravelijn

Goede doelen actie

Quote

Wij zijn heel trots op onze leerlingen

Kees de Bruijn, 't Ravelijn

De 600 leerlingen zamelden het geld in door verschillende activiteiten. ,,Leerlingen konden bijvoorbeeld voor een sportactiviteit of een bakworkshop doen. In de nacht van 28 februari tot 1 maart zijn zo'n 300 leerlingen op school gebleven voor een gamenight of dansmarathon. Leerlingen konden ook kiezen om een dag betaald stage te lopen. 30 leerlingen hebben daar gebruik van gemaakt en de bedrijven reageerden heel goed daarop.” 

,,Wij zijn heel trots op onze leerlingen. Dit is al de vijfde of zesde inzamelingsactie en dit is veruit de meest succesvolle. Het is geweldig om te zien hoe de actie de school in beweging heeft gezet”, besloot De Bruijn.   

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom