Volledig scherm
Tijdens Op de T is al proef gedraaid met pin only-betalen © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Bij Gebouw-T in Bergen op Zoom betaal je alleen nog maar met de pinpas

BERGEN OP ZOOM - Poppodium Gebouw-T neemt afscheid van de betaalmuntjes voor de bar en stapt over op pin only. Het nieuwe systeem gaat vanaf volgende week in en moet zorgen voor een betere doorstroming bij concerten en andere evenementen.

Tijdens het Op de T Festival op hemelvaartsdag heeft het poppodium voor het eerst een proef gedaan met alleen pinnen. Bij de helft van de kassa’s konden mensen alleen met hun bankpas betalen. De reacties van zowel bezoekers als het barpersoneel waren positief. Daarnaast is het in het kader van duurzaamheid een logische stap om de plastic muntjes in de ban te doen, zegt Joep Gudde van het poppodium. Wie de witte en groene T-muntjes nog wel heeft, hoeft zich geen zorgen te maken: ze blijven geldig tot en met 1 juli 2020.

Servicekosten iets omhoog

Een andere verandering is dat bezoekers voortaan niet meer hoeven te betalen om jassen op te bergen in de garderobe. ,,We verwachten hierdoor een snellere doorstroom bij binnenkomst te realiseren”, zegt Gudde. Wel worden de servicekosten per kaartje iets verhoogd.

Het nieuwe systeem gaat vanaf 22 augustus in, tijdens het zomerconcert van Black Leather Jacket en PsySo, na afloop van Palm Parkies op het Wilhelminaveld.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom