Volledig scherm
PREMIUM
Elisah Pals en Martin Kreft voor het Tiny House dat ze aan het bouwen zijn in Hoogerheide. Daar houden ze zaterdag 14 december een open dag voor belangstellenden. Als het huisje klaar is, willen ze het in Breda neerzetten. © Elisah Pals

Bij dit Tiny House in Hoogerheide kun je zaterdag een kijkje komen nemen

HOOGERHEIDE - Elisah Pals en haar vriend Martin Kreft houden zaterdag 14 december een open dag bij hun Tiny House dat ze aan het bouwen zijn aan de Kooiweg 23 in Hoogerheide. De bedoeling is dat hun kleine huis als het klaar is in Breda komt te staan.

Pals en Kreft bouwen duurzaam en circulair, met zo veel mogelijk hergebruikte en natuurlijke materialen die lang meegaan, en zo min mogelijk afval. Ook willen ze zelfvoorzienend zijn door alle energie op te wekken met zonnepanelen. Het stel merkt dat er animo is voor Tiny Houses, maar dat er ook veel vragen leven. Daarom nodigen ze anderen uit om zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur bij hen een kijkje te komen nemen en inspiratie op te doen.

  1. Binnenkijken bij de rijke zakenman die 50 hectare verkoopt aan de Kalmthoutse Heide
    PREMIUM
    video

    Binnenkij­ken bij de rijke zakenman die 50 hectare verkoopt aan de Kalmthout­se Heide

    Jan Anton Rijsdijk (77) wil zijn prachtige domein Markgraaf opnieuw van de hand doen, maar dan voor een iets lagere prijs dan de 20 miljoen euro die het vijftien jaar geleden nog moest kosten. Het domein van alles samen net geen 60 hectare wordt immers opgesplitst. “Zo’n vijftig hectare zal in handen komen van het Agentschap Natuur & Bos. Ik ben er als groene jongen blij om, want de Kalmthoutse Heide wordt weer wat groter.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom