Volledig scherm
PREMIUM
Orangerie Mattemburgh kreeg een volledig nieuwe keuken waarin gasten zo kunnen meekijken met de koks. © peter van trijen/pix4profs

Bij dit restaurant proef je de eigen tuin

eetrecensieAls je het nou over beleving hebt, moet je eens naar Orangerie Mattemburgh in Hoogerheide. Daar kun je dineren op een Eetbaar Landgoed, met kruiden, bloemen en gewassen uit eigen prachtige tuin.

Het is niet echt zwoel op de avond dat wij naar restaurant Orangerie Mattemburgh gaan, maar lekker genoeg om in ieder geval voor het aperitief op het terras in de tuin neer te strijken. Door de ommuring krijgt de tuin van de Orangerie iets intiems. Stijlvol ingericht met rotanachtig meubilair dat wonderwel past bij de klimplantrekken aan de oude muren.

  1. Rembrandt van Rijn uit Bergen op Zoom: ‘Als ik familie van hem zou zijn, zou ik geen sokken verkopen’

    Rembrandt van Rijn uit Bergen op Zoom: ‘Als ik familie van hem zou zijn, zou ik geen sokken verkopen’

    BERGEN OP ZOOM/AMSTERDAM - Kan je ook schilderen? ,,Nee.” Ben je familie van? ,,Als dat zo is, zou ik geen sokken verkopen.” Het zijn enkele gesprekken die Rembrandt van Rijn uit Bergen op Zoom voert nadat hij zichzelf voorstelt. Samen met alle 203 Rembrandt's in Nederland is hij uitgenodigd om op 14 februari 2019 naar het Rijksmuseum in Amsterdam te komen. Dan is de officiële opening van de tentoonstelling ‘Alle Rembrandts’ die in het teken staat van de kunstschilder die precies 350 jaar geleden is overleden.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom