Volledig scherm
PREMIUM
© Chris van Klinken / Pix4Profs

Bezwaar tegen uitbreiding brasserie De Berk in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - IVN Groene Zoom is tegen uitbreiding van brasserie De Berk bij natuurgebied De Heide. De vereniging vreest dat de natuur te veel wordt aangetast en heeft bezwaar aangetekend tegen het verlenen van een omgevingsvergunning.

Het gaat om het eilandje achter het paviljoen. Daar staan nu tenten op. De Berk wil daar een tweede paviljoen bouwen. Voor de tenten is nu een omgevingsvergunning aangevraagd. ,,Wij vrezen dat met het verlenen van die vergunning een voorschot wordt genomen op de toekomstige bouw", zegt Wim de Haan van IVN Groene Zoom. ,,Als we nu geen bezwaar maken, zijn we straks te laat.”

  1. ‘Het maken van een kloppend teeltplan is een flink gepuzzel’
    Van 't Land

    ‘Het maken van een kloppend teeltplan is een flink gepuzzel’

    Afgelopen weekend kon je tussen de regenbuien door het voorjaar al zien. Mijn zoontje Tomas en nichtje Zoë spelen het liefst buiten en konden hun lol niet op met stampen in de plassen. De bloesem van de perziken en nectarines bloeit, de bladeren van de kweepeerbomen staan al open en de kippen leggen ruim zeven keer zoveel eitjes als in de winter. Wij krijgen die eitjes dus niet meer alleen opgegeten, ondanks alle eierkoeken, cakes en omeletten die we bakken.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom