Toon Roelands bewaarde de houten kist die een Prinsenbeekse timmerman maakte voor hem en een aantal leeftijdsgenoten uit het dorp. Daarin konden ze in 1943 hun spullen vervoeren naar boeren in noord-Duitsland waar te werk werden gesteld.
Volledig scherm
PREMIUM
Toon Roelands bewaarde de houten kist die een Prinsenbeekse timmerman maakte voor hem en een aantal leeftijdsgenoten uit het dorp. Daarin konden ze in 1943 hun spullen vervoeren naar boeren in noord-Duitsland waar te werk werden gesteld. © peter van trijen/pix4profs

Bevrijd door de Tommy’s, zeshonderd kilometer van huis

Bevrijding 75 jaarEr was een groep Nederlanders die de bevrijding niet thuis meemaakte, omdat ze geïnterneerd waren in een kamp of in Duitsland te werk waren gesteld. Prinsenbekenaar Toon Roelands (95) behoorde met een aantal streekgenoten tot de laatste groep. Hij werkte van 1943 tot 1945 op een boerderij in Lütjenwestedt, een piepklein dorp in het uiterste noorden van Duitsland, zo’n 50 kilometer van de Deense grens.

 1. West-Brabantse wielerhandel krijgt mountainbikes niet aangesleept: ‘Het is echt een luxeprobleem’
  PREMIUM

  West-Brabantse wielerhan­del krijgt mountainbi­kes niet aange­sleept: ‘Het is echt een luxepro­bleem’

  BERGEN OP ZOOM/ZEGGE/RUCPHEN - Inmiddels kan Bergenaar Eric van de Watering op zijn nieuwe Orbea mountainbike door de bossen crossen. Maar dat had heel wat voeten in de aarde. Sinds de coronacrisis wil iedereen zo'n dikke banden fiets. En dat merkt de fietsbranche in West-Brabant. Voorraden slinken. En levertijden lopen soms op tot een halfjaar. Het is een gekkenhuis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

 1. 20 jaar cel en tbs voor Bredase garagemoord: Misdrijf met gruwelijk en sadistisch karakter
  Play

  20 jaar cel en tbs voor Bredase garage­moord: Misdrijf met gruwelijk en sadistisch karakter

 2. Martelkamer in Wouwse Plantage moest rol spelen in onderwereldconflict
  Play

  Martelka­mer in Wouwse Plantage moest rol spelen in onderwe­reld­con­flict