Op de Brabantse Wal wordt 15.000 liter gratis handgel door netwerk Samen in de Regio verspreid, zoals hier bij zorgreus tanteLouise. Een voorbeeld van maatschappelijke ondernemen.
Volledig scherm
Op de Brabantse Wal wordt 15.000 liter gratis handgel door netwerk Samen in de Regio verspreid, zoals hier bij zorgreus tanteLouise. Een voorbeeld van maatschappelijke ondernemen. © Samen in de Regio

Betere wereld moet beginnen op Brabantse Wal: ‘Het mag hier geen Zeeland 3.0 worden’

BERGEN OP ZOOM - Leegloop op de Brabantse Wal kan geremd worden als de jeugd er goed kan leren, wonen, werken en leven. Bedrijfsscholen? Starterswoningen? Lokaal en duurzaam inkopen? Welzijn boven winst stellen? Jongeren en ondernemers gaan ermee aan de slag via netwerk Samen in de Regio. ,,Het mag hier geen Zeeland 3.0 worden.”

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom