De Bergse Wandelclub houdt vanavond een wandeltocht waarvan de opbrengst bestemd is voor een Racerunner, een speciale loopfiets voor de G-atleten van Spado.
Volledig scherm
De Bergse Wandelclub houdt vanavond een wandeltocht waarvan de opbrengst bestemd is voor een Racerunner, een speciale loopfiets voor de G-atleten van Spado. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Bergse Wandel Club wandelt voor een racerunner

BERGEN OP ZOOM - De Bergse Wandelclub is een club die wandelen, koppelt aan goede doelen. De club heeft geen betalende leden. De oprichters zijn Mario Verstraten en Angelique Paardekam, die maandelijks in het weekeinde een gratis wandeling organiseren en tevens geld inzamelen voor goede doelen. 

De wandelclub werd in 2017 opgericht. Gisteren werd de eerste avondwandeling gehouden, start en finish waren bij atletiekvereniging Spado op Rozenoord. Dat was niet toevallig. De Bergse Wandel Club is namelijk al enkele maanden bezig met het inzamelen van geld om een racerunner aan te kunnen schaffen voor de G-atleten van Spado. 

Racerunner

Een racerunner is een driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun waarmee de G-atleet zich lopend kan voortbewegen. De fiets kost tussen de 2000 en 2500 euro. Na een wandeling van 5 kilometer kwamen de 26 deelnemers op Rozenoord aan en was het de bedoeling dat ze samen met enkele G-atleten met racerunners nog een rondje over de atletiekbaan zouden lopen. Maar een fikse regenbui stak daar een stokje voor. 

Ruud Poppelaars, G-atleet van Spado, vond het jammer dat dat niet doorging. Poppelaars: ,,Ik heb echt aan de mijn racerunner moeten wennen. Ik had steeds pijn in mijn liezen, maar dat is nu gelukkig over. G-atleet Ewout Heijbroek vond het niet erg dat het rondje over de atletiekbaan niet doorging. Hij zei een hekel aan regen te hebben. 

Volgens Jeroen Jonkers, de coordinator van de racerunners, heeft Spado 11 G-atleten die gebruik maken van zo’n loopfiets. Jonkers: ,,De vereniging heeft er zelf drie waarmee nieuwe leden kunnen oefenen. Als ze lid blijven moeten zelf een racerunner aanschaffen.” Wethouder Evert Weijs zei veel waardering te hebben voor het dit initiatief van de Bergse Wandel Club. Angelique Paardekamp wist te melden dat de inzamelingsactie tot nu al 1410 euro heeft opgeleverd. Ze verwacht dat eind dit jaar de nieuwe racerunner kan worden aangeschaft.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom