Volledig scherm
stockadr rechtbank rechter rechtspraak justitie rechtszaak vrouwe justitia uitspraak vonnis eis © ThinkStock

Bergse verdachte van geniepige overval op pizzakoerier blijft vast

BREDA/BERGEN OP ZOOM - De 20-jarige R.K. uit Bergen op Zoom blijft in de gevangenis. Hij wordt ervan verdacht dat hij op 16 maart van dit jaar op een geniepige manier de 15-jarige pizzakoerier Twan van New York Pizza heeft beroofd. K. verscheen donderdag voor het eerst voor de rechter, die het verzoek om vrijlating van K.'s advocaat afwees.

K. zou de overval op Twan goed hebben gepland. Hij bestelde twee pizza's op een adres waar hij niet woonde. Hij ging zelf bij dat adres, in een appartementencomplex aan de Anemoonstraat, staan wachten. Toen Twan kwam aanrijden, liet K. hem stoppen. De bel zou het niet doen en daarom was hij al naar beneden gekomen, vertelde hij Twan, die het helemaal niet vertrouwde. 

Vijftig euro wisselen

De overvaller zei dat hij vijftig euro wilde wisselen, zo vertelde Twan eerder tegen BN DeStem. En Twan zou eerst het wisselgeld moeten geven. De overvaller drukte een mes tegen zijn buik en in de worsteling die erna ontstond, pikte de overvaller zijn portemonnee. De buit was hooguit vier tientjes. 

Quote

De man zou onderzocht moeten worden, maar weigert medewer­king aan onderzoe­ken door gedragsdes­kun­di­gen

Het Openbaar Minsiterie pakte K. pas in april op, nadat hij samen met iemand anders een woninginbraak zou hebben gepleegd. Ook die verdenking prijkt op zijn dagvaarding, samen met nog een winkeldiefstal in februari.

De man zou onderzocht moeten worden, maar weigert medewerking aan onderzoeken door gedragsdeskundigen, zei hij donderdag tegen de rechtbank. Die besloot daarop de zaak op 23 oktober inhoudelijk te behandelen. Tot die tijd blijft K. vast.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom