Volledig scherm
Een taxichauffeur uit Bergen op Zoom die via Uber werkte reed een vader en zijn dochter aan op de A9. Zij overleden ter plekke. © Michel van Bergen

Bergse taxichauffeur die betrokken was bij fataal ongeluk A9 werkte via Uber

BERGEN OP ZOOM - De Bergse taxichauffeur (40) die betrokken was bij een ernstig ongeluk begin januari, waarbij twee mensen overleden, werkte via Uber. Dat heeft een woordvoerder van de taxionderneming donderdag bevestigd aan Het Parool. De man uit Bergen op Zoom had drugs gebruikt.

Het dodelijke ongeluk die derde van januari vond plaats op de A9, ter hoogte van Badhoevedorp. De 64-jarige Eddy Rahiel en zijn 33-jarige dochter Romana Abdoelsaboer kwamen om bij het tragische ongeval. 

De twee waren op de verbindingsweg van de A4 naar de A9 uitgestapt vanwege autopech. Hun auto kwam zonder verlichting te staan. De 40-jarige chauffeur uit Bergen op Zoom kon het voertuig nog ontwijken, maar hij schepte de Amsterdamse vader en zijn dochter. Zij overleden ter plaatse.

Zorgelijk

In totaal zijn hiermee in zes weken tijd vier personen overleden na ongelukken waar chauffeurs van Uber bij betrokken waren. Het taxibedrijf zegt volledig mee te werken aan het onderzoek. ,,We vinden het zeer zorgelijk dat er in korte tijd meerdere verkeersongevallen hebben plaatsgevonden en willen daarom de uitkomsten van de politieonderzoeken met de autoriteiten bespreken.”

,,Veiligheid is onze grootste prioriteit, daarom onderzoeken wij of wij nog meer kunnen doen om de verkeersveiligheid te vergroten”, zegt Thijs Emondts, manager Uber Benelux. ,,Onze gedachten gaan uit naar de naasten van de slachtoffers. Wij hebben contact met de politie en hebben onze hulp aangeboden bij hun onderzoek naar het ongeval.”

Cannabis

Eerder werd al bekend dat de man uit Bergen op Zoom cannabis had gebruikt voordat hij achter het stuur ging zitten. Hij is aangehouden als verdachte en naar het ziekenhuis gebracht.

‘Heel triest’

Volgens Mohamed Junas, broer en oom van de slachtoffers, hadden Eddy en Romana een vriendin op Schiphol afgezet. ,,Een vriendendienst. Het is heel triest voor ons en de hele familie. Eddy probeerde zichzelf en zijn dochter te redden. Hij was een heel goed persoon, behulpzaam en rustig”, zei hij tegen het Parool.

Abdoelsaboer was een alleenstaande moeder van twee jonge kinderen en werkte in een slagerij in Ganzenhoef. Rahiel werkte volgens zijn broer bij de reinigingsdienst van de gemeente Amsterdam.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom