Ies Telkamp (vrijwilliger) en Ad Segers (voorzitter) van De Bergse stadsgidsen (SBM) bij het muurgedicht van Anne Vegter ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van SBM.
Volledig scherm
PREMIUM
Ies Telkamp (vrijwilliger) en Ad Segers (voorzitter) van De Bergse stadsgidsen (SBM) bij het muurgedicht van Anne Vegter ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van SBM. © Pix4Profs/Tonny Presser

Bergse stadsgidsen zetten alles op alles om verkoop monumenten te voorkomen: ‘Van economisch belang’

BERGEN OP ZOOM - Nu Bergen op Zoom fors bezuinigt op cultuur, trekken de stadsgidsen van Stichting Bezichtiging Monumenten (SBM) alles uit de kast om de Markiezenstad aan te prijzen bij het grote publiek. Daar zijn ze na 25 jaar aardig in bedreven. ,,Het toerisme in stand houden is van groot economisch belang voor de stad.”

  1. In België gevaccineerd, maar geen QR-code te krijgen: 'Je wordt in het ongewisse gelaten’
    PREMIUM

    In België gevacci­neerd, maar geen QR-code te krijgen: 'Je wordt in het ongewisse gelaten’

    HALSTEREN/BREDA - Ina Suijkerbuijk uit Halsteren had het goed voor elkaar, dacht ze zelf. Dankzij haar werk in de ouderenzorg in Borgerhout nabij Antwerpen, was zij al in het voorjaar volledig gevaccineerd tegen corona. Tot haar frustratie heeft zij nog steeds geen digitaal corona certificaat, ofwel de roemruchte QR-code, kunnen bemachtigen. Wat te doen als je haast letterlijk een ‘grensgeval’ bent?

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom