Bergse Sandra Roefs gooide het roer om en werd stadsboerin: ‘Ik miste iets’

BERGEN OP ZOOM - Sandra Roefs gooide een paar jaar geleden rigoureus het roer om. De voormalig medewerkster van het kantongerecht is nu stadsboerin en jogajuf.

Volledig scherm
Sandra Roefs heeft geen moeite met aanpakken: ,,Daar haal ik juist energie uit.’’ © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Het bijenhotel is pas geplaatst; de bloemranden voor de gevleugelde gasten waren al eerder ingezaaid. En ondertussen is Sandra Roefs alweer druk met voorbereidingen voor het Waterpoortweekend, dat er op het moment van het interview nog aan komt. Voor stadsboerin Roefs is er altijd wel wat te doen. Aanpakken, daar heeft ze geen moeite mee: ,,Ik haal er juist energie uit.‘’

Vier jaar geleden besloot de Bergse een andere draai aan haar leven te geven. Ze werkte bij het kantongerecht in Bergen op Zoom, op de griffie en in de administratieve ondersteuning. Langzaam voelde ze zich daar vastlopen. ,,Ik miste iets.'' Haar vader wist, als lid van een netwerk van agrarische natuurbeheerders, een oplossing. De kleine Kievit kwam beschikbaar: op dat moment een leegstaande boerderij aan de rand van het landgoed Zoomland, tijdelijk bewoond door antikraak-huurders.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom