Bergse raad schiet bouwplan op plek voormalige brandweerkazerne af

Bergse raad schiet bouwplan op plek voormalige brandweerkazerne af

Een ruime meerderheid van de Bergse gemeenteraad ziet niets in het plan van zorgontwikkelaar Fivente om 65 (zorg)woningen op het terrein van de voormalige brandweerkazerne aan de Westersingel weg te zetten. Reden voor wethouder Patrick van der Velden (GBWP) het plan terug te nemen.

Bijna alle partijen hebben moeite met het zorgcomplex omdat er volgens hen voldoende andere locaties in de stad zijn waar dit soort ontwikkelingen mogelijk is. Zoals het Katrientje en het oude ABG, beiden voormalige zorgcomplexen. Het college van B en W moet eerst naar deze plekken kijken voordat er elders zorgappartementen worden opgetrokken. ,,Er is zoveel maatschappelijk bezit, al die dichtgespijkerde panden. Dit kan echt niet. Ik vind dit een buitengewoon vreemd voorstel dat in strijd is met beloften aan de raad en het coalitieakkoord”, zegt Ton Linssen van de gelijknamige Lijst woensdagavond tijdens de commissievergadering.

Ook benadrukken partijen het belang van deze locatie als ‘schanierfunctie’ tussen de binnenstad en winkelcentrum De Zeeland. Volgens VVD’er Maarten van ’t Hof ligt er ‘een historische kans’ om wat in de jaren zestig is vernacheld nu te herstellen. ,,Daartoe moeten we eerst samen met alle belanghebbenden een visie op dit gebied ontwikkelen.” Peet Bakx van de BSD mist iedere samenhang in het plan dat in zijn visie ‘rammelt aan alle kanten’. Sahin Ergec van de PvdA doet er nog een schepje bovenop. ,,Er zijn geen gesprekken gevoerd met belanghebbenden, evenmin met de raad over een visie op de hele omgeving. Dit college lijkt helemaal koekoe!”

Fractieleider Annette Stinenbosch van het CDA slaat een andere toon aan en is blij dat er belangstelling is voor het braakliggende terrein. ,,Wij vinden deze invulling niet zo vreemd. Maar nu kiezen we ervoor eerst een plan neer te leggen en daarop het bestemmingsplan aan te passen. Dat is wat ons betreft de verkeerde volgorde.” Het plan krijgt wel de steun van Van der Veldens eigen partij GBWP.

De VVD komt, mede op aandringen van Van der Velden, binnenkort met een verzoek aan het college om, in overleg met alle belanghebbenden, een nieuwe visie te ontwikkelen voor het gebied.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom