Volledig scherm
Crazy Little Things in Q-Factory Amsterdam. © Johan van Bree

Bergse Queen-tribute band Crazy Little Things gaat de theaters in

BERGEN OP ZOOM - De Bergse Queen-tribute band Crazy Little Things gaat de theaters in. Vanaf oktober 2020 zal de groep een seizoen lang in veel grote theaters van Nederland te zien zijn met een nog samen te stellen show. 

Drummer/woordvoerder Jean-Paul Heck laat weten dat de groep in zee gegaan is met het gerenommeerde theaterbureau AT Next, bekend van de shows van onder meer Hadewych Minis, VOF De Kunst, Ellen ten Damme, Edwin Evers Band en de theaterprogramma's van Johan Derksen. 

Scherpje randjes

,,Het bureau denkt groot en wij hebben er heel veel zin in. In het theater is het mogelijk ook songs te brengen die in het rockcircuit moeilijker liggen, zoals The Prophet's Song. Toch wil ik benadrukken dat Crazy Little Things ook gewoon de scherpe randjes zal blijven opzoeken. Het gaat wel degelijk een rock-'n-roll show worden, waar het pluche regelmatig onder het achterste zal knellen.”

Quote

Het gaat wel degelijk een rock-'n-roll show worden, waar het pluche regelmatig onder het achterste zal knellen

Jean-Paul Heck

De band start binnenkort aan de voorbereidingen. Heck: ,,Daar zal wellicht een regisseur bij betrokken worden. Zeker is dat de vintage Queen-shows uit de glorieuze rockjaren zeventig als voorbeeld zullen gaan gelden, al blijven wij als bandleden van Crazy Little Things precies wie we ook in de popzalen zijn: onszelf, zonder opplaksnorren, net zulke grote fans van de muziek van Queen als de mensen in de zalen.’’

Verhalen

,,In de productie zal zeker ook wat ruimte gemaakt worden voor een aantal verhalen. Ik zal over mijn ervaringen als interviewer van bandleden van Queen en over de komst van Brian May voor de uitreiking van de Sena European Guitar Award gaan vertellen. Maar ook weer niet te veel of te lang. Het motto blijft: Let the music do the talking.”

Quote

In het theater is het mogelijk ook songs te brengen die in het rockcir­cuit moeilijker liggen, zoals The Prophet's Song

Jean-Paul Heck
  1. Vier leerlingen mishandelen docent op Bergs Aventurijncollege: ‘Ongekend heftig en gecoördineerd’
    PREMIUM

    Vier leerlingen mishande­len docent op Bergs Aventurijn­col­le­ge: ‘Ongekend heftig en gecoördi­neerd’

    BERGEN OP ZOOM - De mishandeling van een docent op het Aventurijncollege in Bergen op Zoom door vier leerlingen van 15 en 16 jaar is een treurige primeur voor onderwijs- en zorginstelling Koraal. ,,Op elke school komt agressie voor. Maar een leerkracht die geslagen en geschopt wordt, zo heftig en gecoördineerd hebben we het nog nooit meegemaakt", zegt woordvoerder Mehlika Schopen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom