Bergse parkeergarage De Parade heropend na flinke opknapbeurt

VIDEOBERGEN OP ZOOM - Een verse en frisse laag wit is dinsdag nog op de muren gekalkt. En ja, je ruikt de nieuwigheid nog een beetje als je door de gerenoveerde parkeergarage De Parade in Bergen op Zoom loopt. Een kleine miljoen euro is er tegenaan gegooid, maar daar krijg je dan ook een garage voor terug die voldoet aan alle eisen van deze tijd.

Wethouder Yvonne Kammeijer heropent woensdagmorgen de Parade in stijl. Door in een elektrische wagen via de veel ruimere toegang naar binnen te rijden en hem aan een oplaadpaal op de gehele vernieuwde eerste verdiepingsvloer te hangen. In totaal vier palen staan daar. ,,Dat lijkt misschien niet veel, maar we willen eerst in beeld hebben hoeveel behoefte er aan is voordat we er meer plaatsen", aldus de wethouder. 

Mobiliteit

Ze doet dan ook een oproep aan alle inwoners en bedrijven om aan te geven of ze elektrische voertuigen, en de wens om een speciaal laadabonnement aan te schaffen, hebben.  Ze kunnen zich melden via de website van Parkeerbeheer.  Kammeijer: ,,Zo voorzien wij in een opkomende behoefte en zorgen we dat ook de binnenstadsbewoners en -ondernemers duurzaam verder kunnen ontwikkelen op het gebied van mobiliteit."

Slagbomen

Sinds mei vorig jaar is er hard gewerkt aan de garage. De grote hekken die de garage afsloten zijn verdwenen en vervangen door slagbomen. Die laten auto's veel sneller door.  Betalen kan nog steeds via het trekken van een kaartje. Maar is nu ook mogelijk  met pinpas, creditcard of smartphone bij de entree voor de automaat. Die registreert tijdstip van binnenkomst en kenteken. Bij vertrek komt weer de pas of telefoon tevoorschijn. De automaat ziet hoe lang er is geparkeerd en rekent af. Later volgt de mogelijkheid via een parkeerapp te betalen.

Volledig scherm
Wethouder Yvonne Kammeijer heropent de parkeergarage en plugt de elektrische auto in op het stroomnetwerk. © Chris van Klinken / Pix4Profs
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’
    UPDATE

    Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’

    BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom