Vrijwilliger Ran de Clerck (2e van links) neemt bewoners mee naar plaatsen waar ze
herinneringen aan hebben. Foto: v.l.n.r. : Jeanet van Dam, Ran de Clerck, Ria de Wolf (rolstoel), Annie van Bennaars, Antoinet van Broekhoven, in het busje op de markt waar Ran op dat moment tekst en uitleg geeft over het oude Stadhuis en de betekenis van de beelden.
Volledig scherm
Vrijwilliger Ran de Clerck (2e van links) neemt bewoners mee naar plaatsen waar ze herinneringen aan hebben. Foto: v.l.n.r. : Jeanet van Dam, Ran de Clerck, Ria de Wolf (rolstoel), Annie van Bennaars, Antoinet van Broekhoven, in het busje op de markt waar Ran op dat moment tekst en uitleg geeft over het oude Stadhuis en de betekenis van de beelden. © Tonny Presser © 2017

Bergse ouderen reizen door hun verleden

BERGEN OP ZOOM - Goeiendag! Tsjonge, tsjonge! Geweldig! Kijk nou toch eens aan! Voor verbazing zijn vele woorden en ze komen allemaal voorbij in het busje, met aan boord vier bewoonsters van de Jacquelineflat. 

 1. Wandelende Krabben laten meer van de stad zien: ‘Lopen over bruggetjes bij de spiritustoren’

  Wandelende Krabben laten meer van de stad zien: ‘Lopen over bruggetjes bij de spiritusto­ren’

  BERGEN OP ZOOM - De stadsroute, onderdeel van de jaarlijkse Gertrudistocht, was dit jaar vernieuwd. 630 deelnemers liepen de route, die wordt georganiseerd door wandelvereniging de Wandelende Krabben. ,,We willen deelnemers meer van Bergen op Zoom laten zien”, zei Peter Diks van de activiteitencommissie. ,,Zoals de wijk bij de spiritustoren, waar nu bruggetjes liggen en het prachtig wandelen is.”
  Bergen op Zoom
 2. Even helemaal tot rust komen bij de broeders in Huijbergen: ‘Feestjes? Die zijn hier niet’
  PREMIUM
  Reportage

  Even helemaal tot rust komen bij de broeders in Huijbergen: ‘Feestjes? Die zijn hier niet’

  HUIJBERGEN - Wie écht tot rust wil komen, hoeft niet per se een retourtje Nepalese kloostergemeenschap te boeken. West-Brabanders kunnen ‘gewoon’ om de hoek op retraite gaan, bij de Broeders van Huijbergen. Verslaggever Timo van de Kasteele proeft drie dagen van het leven in een broederhuis. ,,Hoe mooi die rust ook klinkt, het geeft binnen de kortste keren een beklemmend gevoel.’’
  Huijbergen

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom