Volledig scherm
Een delegatie van de Bergse partij GBWP doet vrijdag in Antwerpen mee aan een demonstratie van de Belgische 11 maart-beweging tegen de kerncentrale in Doel. © Evert Weys

Bergse GBWP demonstreert in Antwerpen tegen kerncentrale Doel

BERGEN OP ZOOM/ANTWERPEN - Een delegatie van GBWP, de grootste gemeenteraadsfractie in Bergen op Zoom, doet vrijdag mee aan een demonstratie tegen kerncentrale Doel in Antwerpen. De actie wordt gehouden door de Belgische 11 maart-beweging.  

Fractieleider Evert Weys reist met partijleden Betsy de Kock, Marijke Helmons en Ad Vermeulen vrijdagmorgen af naar de Belgische havenstad om zich aan te sluiten bij de demonstranten. De 11 maart-beweging is opgericht na de kernramp in het Japanse Fukushima en bestaat uit verschillende Antwerpse organisaties waaronder de plaatselijke afdelingen van Climaxi en Greenpeace. Hun slogan is 'geen Fukushima aan de Schelde'.

Quote

We proberen het verzet tegen de centrale zo breed mogelijk te maken en grensover­schrij­dend te organise­ren.

GBWP-fractieleider Evert Weys

De gehele Bergse gemeenteraad maakt zich al langer hard voor sluiting van de Belgische kerncentrale. GBWP werpt zich daarbij als een van de actieleiders. Weys: ,,We proberen het verzet tegen de centrale zo breed mogelijk te maken. Steenbergen en Tholen steunen ons, maar Woensdrecht niet. Gelukkig is een meerderheid van de Roosendaalse gemeenteraad ook voor sluiting. We hopen het verzet grensoverschrijdend te organiseren, zoals dat al het geval is bij kerncentrale Tihange waar Maastricht en Aken gezamenlijk optrekken. Ook Luik heeft zich daarbij aangesloten. We hopen op eenzelfde olievlekwerking rondom Doel. Reden dat we meedoen aan de demonstratie."

De actie wordt gehouden op de Linkeroever in Antwerpen en begint rond 11.00 uur.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom