Foto van Elly Kellner, gemaakt in Frankrijk.
Volledig scherm
Foto van Elly Kellner, gemaakt in Frankrijk. © SEBASTIAN SELLNER

Bergse Elly Kellner uitverkoren voor internationaal Beyond Music Project

BERGEN OP ZOOM -  Elly Kellner zweeft nog een beetje. Haar liedje werd uit honderden inzendingen uitverkoren voor het Beyond Music Project. In een Franse topstudio nam ze het op, met topmuzikanten.

Elly Kellner uit Bergen op Zoom, in 2014 nog finaliste van de BN DeStem Cultuurprijs, draait al lang mee als singer-songwriter. Deze in Antwerpen geboren half Vlaamse noemt zich iets te bescheiden een creatieve vlo. Ze schrijft al ruim dertig jaar eigen liedjes en leent haar zuivere stem ook wel aan de Canadese zangeres Shannon Lyon en de in Nederland wonende Britse zanger Iain Matthews. Die laatste wees haar op het internationale Beyond Music Project.

Saamhorigheid en liefde delen via muziek

,,Dat is een in Zwitserland opgericht initiatief om saamhorigheid en liefde te delen en verspreiden via muziek. Ik deelde een profiel van mezelf, met ook een aantal liedjes. Andere muzikanten, uit de hele wereld, kunnen elkaar benaderen voor een samenwerking. De Amerikaanse Heather Bond deed dat bij mij. Ik schreef teksten op haar liedjes en ook schreven we een compleet nieuw liedje samen. Die demo stuurden we in.”

Het was producer Larry Klein, die als jurylid hun liedje uit honderden inzendingen selecteerde. Klein, ooit gerenommeerd jazzbassist, won als producer Grammy Awards voor albums van Herbie Hancock en Joni Mitchell, zijn ex-echtgenote. 

Song opnemen

Quote

Ik kan amper geloven wat me overkomen is

Elly Kellner

Kellner: ,,Eind april mocht ik samen met twintig andere muzikanten voor twee weken naar de gerenommeerde studio La Fabrique in het Franse Saint-Remy-de-Provence afreizen. Radiohead en Rammstein namen er ook op. De geselecteerde muzikanten kwamen echt uit de hele wereld, van Amerika tot het Midden Oosten, van Rusland tot Ivoorkust."

Ze mochten er allemaal hun song opnemen, met producer Klein en een huisband van muzikanten die bij Portishead, Steely Dan, Sting, Patty Smith of Radiohead speelden. ,,Ik kan amper geloven wat me overkomen is. Ik ben nog vaak onzeker en verlegen. Ook in Frankrijk sloeg soms de spanning toe en stelde ik me nederig op. Tot ik me realiseerde dat ze me uitverkoren hadden op mijn kwaliteiten en ik net zoveel recht had daar te zijn dan al die andere geselecteerden. Het liedje Different, You & I van Heather en mij namen we op met Ed Harcourt op piano en nog zo wat toppers. In september komt er een digitaal album, met ook de overige liedjes. Ik ben er zo trots op."

Elly Kellner maakte diverse vlogs over haar avontuur. Hier de eerste: 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom