In de Markiezencup treffen de Bergse voetbalclubs elkaar elk jaar, zoals hier Dosko en MOC'17 afgelopen augustus. Vinden ze elkaar ook in het overleg met de gemeente Bergen op Zoom over broodnodige bezuinigingen?
Volledig scherm
PREMIUM
In de Markiezencup treffen de Bergse voetbalclubs elkaar elk jaar, zoals hier Dosko en MOC'17 afgelopen augustus. Vinden ze elkaar ook in het overleg met de gemeente Bergen op Zoom over broodnodige bezuinigingen? © Pix4Profs/Peter Braakmann

Bergse clubs vrezen hogere huur en onderhoud, of is zelfs fusie of parkverkoop een optie?

BERGEN OP ZOOM/HALSTEREN - Ook op sport moet bezuinigd worden volgens het financiële reddingsplan van de gemeente Bergen op Zoom. Met diverse voetbalclubs is al gesproken, maar er ligt nog niets concreets.

Meer samenwerking, minder subsidie, optimaal accommodatiegebruik, zo vermeldt het focusakkoord. Maar hoe gaan sportclubs dit voelen? ,,De gemeente praat al een tijdje met de voetbalclubs”, zegt voorzitter Jurgen van Zwol van MOC’17. ,,Ze kunnen meer onderhoud bij de clubs leggen. Maar hoe precies en met welke steun is nog niet uitonderhandeld.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom