Volledig scherm
PREMIUM
De slaapkamer van de familie Snepvangers (links) aan de Parallelweg grenst aan de in- en uitrit van de joblodge. Snepvangers zegt elke werkochtend wakker te worden van geroep, muziek en slaande deuren. © Peter de Brie

Bergse buurt: 'Wel degelijk overlast door joblodges'

BERGEN OP ZOOM - Het plan voor een nieuwe joblodge met 48 arbeidsmigranten zaait onrust in Gageldonk, maar ook omwonenden van de lodge aan de Parallelweg doen nu hun beklag. De gemeente Bergen op Zoom zegt overlastklachten zeker serieus te nemen, de eigenaar kondigt maatregelen aan.

De lodge die Hopmans Wonen wil bouwen aan de Brechterhoeflaan in Gageldonk-Oost doet de buurt vrezen voor overlast, bleek onlangs op een infoavond. Dat een ambtenaar op die bijeenkomst zei dat er geen klachten waren over de twee bestaande joblodges aan de Parallelweg en de Wassenaarstraat, viel bij omwonenden aan de Parallelweg verkeerd.

  1. Het Adriano Huis in Bergen op Zoom vangt mensen op die tussen wal en schip vallen
    PREMIUM

    Het Adriano Huis in Bergen op Zoom vangt mensen op die tussen wal en schip vallen

    BERGEN OP ZOOM - Hoe het is om het Adriano Huis te wonen? ,,Leuk”, zegt Christina direct. Ze woont al sinds de opening, 8 april, in haar nieuwe appartement en dat bevalt haar prima. Een ruime woonkamer, slaapkamer en badkamer. Ze geeft trots een kleine rondleiding. Sinds kort mag ze zelfs op haar eigen kamer koken, maar dat heeft ze nog niet gedaan. In de woonkamer staat een houten tafeltje: ,,Die heb ik zelf gemaakt!”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom