Volledig scherm
Burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom. Archieffoto Ramon Mangold © RAMON MANGOLD

Bergse burgemeester Petter: 'Actie tegen zwaar vuurwerk'

BERGEN OP ZOOM - Hij is zeker van plan om de discussie over zwaar vuurwerk in de politiek onder de aandacht te brengen. Maar niet in zijn eentje. Burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom bindt de strijd aan met zwaar vuurwerk.

,,Onze burgemeester is van mening dat je dit soort zaken nooit als gemeente alleen moet doen'', zegt zijn woordvoerder Erwin Stander. ,,Daarom ziet hij bijvoorbeeld meer heil in gezamenlijk optrekken richting Den Haag. Zo wil hij het punt aandragen in het Nederlands Genootschap van Burgemeesters.'' 

Petter is zwaar vuurwerk beu na de onrustige nieuwjaarsnacht in Bergen op Zoom. Aan de Plejadenlaan ging een auto verloren door een vuurwerkbom, elders in de stad was er veel overlast. Aan de Hof van Beieren sneuvelde de achterruit van een auto. Ook door een vuurwerkbom.

Samenhang met andere burgemeesters

Op Nieuwjaarsdag liet burgemeester Petter al weten dat voor hem de maat vol is. En dat er landelijk een weerwoord moet komen. Hij koppelt daar volgens zijn woordvoerder concrete actie als vervolg. Maar in samenhang met andere burgemeesters. Een aantal van zijn collega's heeft de afgelopen tijd ook al gezegd van het zwaar vuurwerk af te willen.

 De Onderzoeksraad voor de Veiligheid pleit in hun laatste rapport voor een verbod op vuurpijlen en knalvuurwerk. Maar in Den Haag lijkt voorlopig nog niemand ook die kant uit te willen.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom