Bergs Bevrijdingsfestival Happy Days is niet meer

videoBERGEN OP ZOOM - Bevrijdingsfestival Happy Days keert dit jaar niet terug. En dat tijdens het jaar waarin Bergen op Zoom 75 jaar vrijheid viert. Organisator Romano Groffen (47) richt alle pijlen op zijn bakkerij. ,,Je kunt maar één ding tegelijk goed doen.”

Een schot in de roos is het, als bevrijdingsfestival Happy Days een jaar geleden neerstrijkt op het net geopende en totaal gerestaureerde Ravelijn. Lang zit initiatiefnemer Romano Groffen in onzekerheid of het festival wel binnen de muren van het verdedigingswerk kan plaatsvinden. Op het laatste moment krijgt hij van de gemeente toch groen licht.

  1. Vuilniszakkenactie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’
    PREMIUM

    Vuilniszak­ken­ac­tie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’

    BERGEN OP ZOOM - Natuurgebied De Bergse Heide oogt met regelmaat als één grote openbare prullenbak. Aan het einde van een mooie dag ligt het strand bezaaid met blikjes, flesjes, chipszakken en ander afval. ,,Het rijst de pan uit”, geeft wethouder Patrick van der Velden toe. ,,Zo kan het niet langer”, stelt Reza Smit van restaurant De Berk. Dit weekend worden er vuilniszakken uitgedeeld aan bezoekers. En flyers met daarop de oproep, de eigen rotzooi op te ruimen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom