Bergs Bevrijdingsfestival Happy Days is niet meer

videoBERGEN OP ZOOM - Bevrijdingsfestival Happy Days keert dit jaar niet terug. En dat tijdens het jaar waarin Bergen op Zoom 75 jaar vrijheid viert. Organisator Romano Groffen (47) richt alle pijlen op zijn bakkerij. ,,Je kunt maar één ding tegelijk goed doen.”

Een schot in de roos is het, als bevrijdingsfestival Happy Days een jaar geleden neerstrijkt op het net geopende en totaal gerestaureerde Ravelijn. Lang zit initiatiefnemer Romano Groffen in onzekerheid of het festival wel binnen de muren van het verdedigingswerk kan plaatsvinden. Op het laatste moment krijgt hij van de gemeente toch groen licht.

  1. Suikerarchief bevat een schat aan gegevens over sociaal-economische geschiedenis in deze streek
    PREMIUM

    Suikerar­chief bevat een schat aan gegevens over sociaal-economi­sche geschiede­nis in deze streek

    STEENBERGEN/DINTELOORD - Of Koningin Máxima eind deze maand wordt herinnerd aan de suikerindustrie in Steenbergen is twijfelachtig. Toch staat ze bij de officiële opening van verpleeghuis Hof van Nassau op pure suikergrond. Alle sporen van de vroegere suikerfabriek langs de kade zijn Steenbergen al lang uitgewist. Resteren slechts de waardevolle archiefstukken van de fabriek, die recentelijk in veilige handen van het West-Brabants Archief zijn gekomen. En daar in de studiezaal voortaan in te zien.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom