Volledig scherm
© Thinkstock

Bergenaar opnieuw verdacht van ontucht

BERGEN OP ZOOM/SPRUNDEL - De 54-jarige J. van L. uit Bergen op Zoom werd veertien jaar geleden al eens veroordeeld voor ontucht met een kind. Nu is hij weer verdachte. Hij zou een meisje van tien twee keer hebben misbruikt: in Sprundel op de kermis en in Rotterdam.

De dochter van een vriend hielp Van L. soms in zijn oliebollenkraam en sliep bij hem in de woonwagen. Daar zou de man haar broek naar beneden hebben gedaan, hebben gewreven en zijn vinger naar binnen hebben gestopt. Ook zou hij haar borst hebben betast. Het meisje vertelde het haar vader.

Van L. vertelde dat hij 'hooguit de borst van het meisje zou hebben aangeraakt'. Hij zegt regelmatig last van black-outs te hebben als hij rugpijn heeft. Dat gebeurde in december ook, zei hij, en toen hij bijkwam lag zijn hand op haar borst. Bewijzen van artsen voor black-outs kon hij niet overleggen. Zijn verklaringen blonken toch al niet uit in geloofwaardigheid. Dat op zijn apparaten was gezocht naar 'seks, opa en kleinkind' kwam 'doordat hij op datingsites zat'.

De officier eiste twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Advocaat Henk van Asselt vroeg voor het grootste gedeelte vrijspraak. 24 juli uitspraak.

  1. Dag Bergen op Zoom
    PREMIUM

    Dag Bergen op Zoom

    Na bijna 20 jaar te hebben gewerkt voor BN DeStem houd ik het op 18 juli voor gezien. Officieel ga ik op 1 september uit dienst, maar ik heb nog de nodige vakantiedagen op te souperen tot dat moment. Etten-Leur, Roosendaal, Rucphen, Oosterhout, Drimmelen, Geertruidenberg, Gilze en Rijen en Dongen. Ik heb ze allemaal een keertje onder mijn hoede gehad voordat ik in 2012 adjunct-hoofdredacteur werd. Eind 2015 strijk ik neer in Bergen op Zoom waar ik mijn voorlopig laatste jaren als journalist heb doorgemaakt. Een genot. Want wat is dit toch een mooie stad. Voor mij de mooiste plek waar ik heb gewerkt in al die jaren. Wat ik straks ga doen, ik weet het nog niet. Mocht u een leuke baan weten in de communicatiehoek, ik hoor het graag. Maar ik ga dit jubelstadje en zijn inwoners missen. Wat precies? Nou vooruit. Zomaar een lijstje, in willekeurige volgorde:

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom