Volledig scherm
PREMIUM
Jack Mijnsbergen bij de verkoolde resten van zijn volière. Hij durft nog niet binnen te stappen. © Pix4Profs/Chris van Klinken

Bergenaar Jack (46) is woest: brand legde volière met zeventig vogeltjes in as

BERGEN OP ZOOM - Het was zijn lust en zijn leven. Eindeloos kan Jack Mijnsbergen (46) er over vertellen. Z'n vogeltjes. Zebravinken, blauwfazantjes, gouldamadines, zilverbekskes en nog wat soorten meer. Zo'n zeventig vogeltjes zaten er in de kooien. Niet zomaar vogeltjes. ,,Het waren de beste van de besten, toppers. Ik bereidde me voor op tentoonstellingen."

En toen was er brand. Midden in de nacht. Ze hadden niets gehoord. Totdat de buren op de voordeur en ramen bonsden. Iedereen uit bed, natuurlijk. Maar nog had Jack het niet door. Brand? Waar dan? De rolluiken achter waren naar beneden. Hij had geen zicht op de kooien, met daarin z'n vogeltjes.

  1. Het Adriano Huis in Bergen op Zoom vangt mensen op die tussen wal en schip vallen
    PREMIUM

    Het Adriano Huis in Bergen op Zoom vangt mensen op die tussen wal en schip vallen

    BERGEN OP ZOOM - Hoe het is om het Adriano Huis te wonen? ,,Leuk”, zegt Christina direct. Ze woont al sinds de opening, 8 april, in haar nieuwe appartement en dat bevalt haar prima. Een ruime woonkamer, slaapkamer en badkamer. Ze geeft trots een kleine rondleiding. Sinds kort mag ze zelfs op haar eigen kamer koken, maar dat heeft ze nog niet gedaan. In de woonkamer staat een houten tafeltje: ,,Die heb ik zelf gemaakt!”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom