Volledig scherm
PREMIUM
Jack Mijnsbergen bij de verkoolde resten van zijn volière. Hij durft nog niet binnen te stappen. © Pix4Profs/Chris van Klinken

Bergenaar Jack (46) is woest: brand legde volière met zeventig vogeltjes in as

BERGEN OP ZOOM - Het was zijn lust en zijn leven. Eindeloos kan Jack Mijnsbergen (46) er over vertellen. Z'n vogeltjes. Zebravinken, blauwfazantjes, gouldamadines, zilverbekskes en nog wat soorten meer. Zo'n zeventig vogeltjes zaten er in de kooien. Niet zomaar vogeltjes. ,,Het waren de beste van de besten, toppers. Ik bereidde me voor op tentoonstellingen."

En toen was er brand. Midden in de nacht. Ze hadden niets gehoord. Totdat de buren op de voordeur en ramen bonsden. Iedereen uit bed, natuurlijk. Maar nog had Jack het niet door. Brand? Waar dan? De rolluiken achter waren naar beneden. Hij had geen zicht op de kooien, met daarin z'n vogeltjes.

 1. BZ Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree
  BN DeStem

  BZ Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree

  BERGEN OP ZOOM - Het was een kort nachtje voor Britt van de Watering uit Bergen op Zoom en Laura en Beau Vink uit Roosendaal. Al om vier uur ‘s nachts verzamelen ze bij de Bergse Boulevard met troep Bokkenpootjes bij de bus naar Brussel. Allemaal dragen ze de Nederlande scouting-outfit: rode blouse en de das met de speciale ‘dasklomp’. Vanuit Brussel vliegen ze naar Amerika om in West Virginia de Wereld Jamboree bij te wonen.
 2. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
  PREMIUM

  Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

  Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom