Volledig scherm
Achtergebleven rotzooi van de overnachtende vrachtwagenchauffeurs op Noordland foto Chris van Klinken

Bergen op Zoom stelt parkeerverbod in en gaat handhaven op Noordland

BERGEN OP ZOOM - Bedrijventerrein Noordland gaat op slot voor chauffeurs die er willen overnachten. De gemeente Bergen op Zoom is de overlast beu en gaat ze weren.

Vanaf maandag gaat de gemeente Bergen op Zoom vrachtwagenchauffeurs die langs de berm willen overnachten op bedrijventerrein Noordland weren. Eerst vriendelijk, met folders in verschillende talen, maar al snel volgt een bekeuring. Op de belangrijkste wegen van Noordland zoals Conradweg en Leeghwaterweg zijn inmiddels parkeerverbodsborden geplaatst.

Bergen op Zoom heeft het helemaal gehad met de voornamelijk buitenlandse chauffeurs die er een rotzooitje van maken op Noordland. Ze doen hun behoefte in de berm en laten massa's plastic afval achter, vooral verpakking van eten en drinken, de berm van de Leeghwaterweg ligt er vol mee. "We folderen eerst, maar gaan snel handhaven", zegt wethouder Ad Coppens.

Trauma
Peter van den Eijnden van de bedrijvenvereniging TNP, Theodorushaven, Noordland en De Poort, is blij met de actie. "Dit was voor mij een trauma maar gelukkig is de overlast nu al verminderd."

Dagelijks streken er de afgelopen maanden tientallen vrachtwagenchauffeurs met hun combinaties neer op Noordland. Hun aantal groeide almaar. Ze moesten het stellen zonder enige voorziening. Dat gaf van de zomer zoveel problemen dat gemeente en TNP in actie kwamen.

Actie van gemeente kwam er in de vorm van een parkeerverbod. Omdat daar een verkeersbesluit aan vooraf gaat, duurde het even voordat Coppens de borden kon laten plaatsen. Nu is er geen misverstand mogelijk. Parkeren? Vergeet het maar.

Lees donderdag veel meer in BN DeStem

  1. Ambulanceteam helpt uitgeputte hulpverleners op Sint Maarten

    Ambulanceteam helpt uitgeputte hulpverleners op Sint Maarten

    SINT MAARTEN/DORST/ROOSENDAAL - Een ambulanceteam met hulpverleners uit onder meer Dorst, Roosendaal, Bergen op Zoom, Uden en Tilburg is sinds afgelopen zondag actief op Sint-Maarten. Het negenkoppige team, dat bestaat uit verpleegkundig specialisten, ambulancechauffeurs en ambulanceverpleegkundigen, neemt onder leiding van coördinator Lianne van Driel (50) uit Dorst, drie weken lang de taken over van de plaatselijke ambulancemedewerkers. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom