Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Barry Jacobs (VVD) van Bergen op Zoom: ,,Ik mis het gevoel van urgentie in Den Haag over de oplopende zorgtekorten bij gemeenten.” © Gemeente Bergen op Zoom

Bergen op Zoom luidt noodklok bij Mark Rutte over oplopende tekorten in de zorg

BERGEN OP ZOOM - VVD-wethouder Barry Jacobs (zorg) doet een appel op premier Mark Rutte om aan te schuiven bij de gemeentelijke begrotingsbehandeling. Doel: Rutte zelf laten ervaren dat gemeenten structureel te weinig budget krijgen uit Den Haag om de stijgende vraag naar jeugdzorg en begeleiding van ouderen te bekostigen. ,,Ik mis het gevoel van urgentie in Den Haag. Dat doet pijn.”

Jacobs hoopte dat het kabinet in de Miljoenennota 2020 alsnog met extra geld zou komen om de oplopende zorgtekorten bij gemeenten te dichten. In juni ging Bergen op Zoom er nog van uit dat het tekort bij jeugdzorg en WMO in 2020 zou uitkomen op 2,5 miljoen.

  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom