De eikenprocessierups (Thaumethopea processionea) is de rups van een nachtvlinder. Op een groot aantal eikenbomen in vrijwel geheel Nederland kan men in de maanden mei, juni en juli behaarde rupsen aantreffen.Deze rupsen gaan 's nachts groepsgewijs - in processie - op zoek naar voedsel (eikenbladeren); vandaar de naam eikenprocessierups. Na contact met de microscopisch kleine, pijlvormige brandharen van deze rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen. (Bron RIVM)
Volledig scherm
De eikenprocessierups (Thaumethopea processionea) is de rups van een nachtvlinder. Op een groot aantal eikenbomen in vrijwel geheel Nederland kan men in de maanden mei, juni en juli behaarde rupsen aantreffen.Deze rupsen gaan 's nachts groepsgewijs - in processie - op zoek naar voedsel (eikenbladeren); vandaar de naam eikenprocessierups. Na contact met de microscopisch kleine, pijlvormige brandharen van deze rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen. (Bron RIVM) © Venema Media

Bergen op Zoom bestrijdt vanaf dinsdag de eikenprocessierups

BERGEN OP ZOOM - Bergen op Zoom start dinsdag met de bestrijding van de eikenprocessierups. De rupsen hebben nu de levensfase bereikt dat ze brandharen krijgen en die zorgen voor gezondheidsklachten bij mens en (huis-)dier.  

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom