Volledig scherm
PREMIUM
Wat gaat er gebeuren met de mestvergisters van het failliet verklaarde Biomoer? Feit is dat een mestondernemer uit Baarle-Nassau, aandeelhouder van mestgigant Fertikal, de ondergrond alvast in handen heeft.

Belgische mestgigant aast op failliet verklaarde Biomoer in Moerstraten

ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - De Belgische mestgigant Fertikal aast op de biogasinstallaties van het failliete Biomoer op de grens van Roosendaal en Bergen op Zoom. Mesthandelaar Peet Willemse uit Baarle-Nassau, aandeelhouder van Fertikal, bevestigt dat hij de koper is van het melkveebedrijf van Paul Hulsen en daarmee van de ondergrond van Biomoer.

De mestvergistingsinstallaties zelf zijn onderdeel van de faillissementsafwikkeling door curator Bart Louwerier uit Breda. Die zei eerder dat er drie serieuze kandidaten zijn om de installaties over te nemen waarmee Biomoer een doorstart zou kunnen maken. Willemse zou één van de drie zijn, al laat hij dat zelf in het midden. Hij zegt wel dat ‘hij er niets van gelooft dat er drie overnamekandidaten zijn’.

  1. Dream Theater-gitarist John Petrucci naar Bergen op Zoom voor prestigieuze gitaarprijs: ‘Weer heel bijzonder’
    PREMIUM

    Dream Theater-gitarist John Petrucci naar Bergen op Zoom voor prestigieu­ze gitaar­prijs: ‘Weer heel bijzonder’

    BERGEN OP ZOOM - Zo complex als de gitaarriffs bij zijn band Dream Theater zijn, zo simpel was de keuze voor John Petrucci als de volgende winnaar van de prestigieuze Sena Performers European Guitar Award. Petrucci (51) komt die oeuvreprijs op maandag 24 juni persoonlijk ophalen. In Gebouw-T in Bergen op Zoom. En zeer waarschijnlijk mét andere Dream Theater-bandleden.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom