In Essen wordt het publiek opgedragen om een mondmasker te dragen. De Belgische regering presenteerde maandag een pakket aan maatregelen om het oplaaiende corona-virus in te dammen.
Volledig scherm
PREMIUM
In Essen wordt het publiek opgedragen om een mondmasker te dragen. De Belgische regering presenteerde maandag een pakket aan maatregelen om het oplaaiende corona-virus in te dammen. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Belgische grensstreek in greep van corona, maar grens blijft open

WEST-BRABANT - De Nederlands-Belgische grens opnieuw dichtgooien vanwege de alarmerende stijging van corona-besmettingen in de provincie Antwerpen? Gaat (voorlopig) echt niet gebeuren, zeggen de loco-burgemeesters van Essen en Woensdrecht.

  1. België zet nu ook Brabant op oranje: geen reisverbod, wel verzoek om quarantaine

    België zet nu ook Brabant op oranje: geen reisverbod, wel verzoek om quarantai­ne

    Het reisadvies voor Belgen die naar Brabant komen verandert van groen naar oranje. Dat blijkt uit de nieuwste update van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook Utrecht en Flevoland worden oranje, nadat dat begin deze maand al gebeurde voor Zeeland, Zuid- en Noord-Holland. Belgen krijgen geen reisverbod, maar worden wel geadviseerd zich bij thuiskomst te laten testen en in quarantaine te gaan.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom