Volledig scherm
Trucker aangehouden na dronkemansrit door Brabant © Christian Traets MaRicMedia

Belg moet naar Brussel, maar eindigt 100 kilometer verderop in Tholen na aanrijding

BREDA/THOLEN - Een vrachtwagenchauffeur die vanuit Brugge naar Brussel moest voor een klus, is maandagavond ruim honderd kilometer verderop in het Zeeuwse Tholen geëindigd. Volgens de politie was de trucker uit België dronken en had hij ergens een aanrijding veroorzaakt.

De chauffeur werd rond halftwaalf in de avond onder invloed van alcohol aangetroffen op de Nieuwe Postweg in Tholen, vlak over de grens met Brabant.

De politie en de ambulance kwamen ter plekke, omdat hij een voertuig of een persoon geraakt zou hebben. De vrachtwagen had schade aan de zijkant.

Uiteindelijk bleek er niemand gewond te zijn geraakt. De Belg werd meegenomen naar het bureau voor een alcoholtest. Daaruit bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Zijn rijbewijs is afgepakt.

De beroepschauffeur uit België zal zich op een later tijdstip bij een Nederlandse rechter moeten verantwoorden. Het is niet duidelijk welke route hij precies heeft genomen, maar duidelijk is dat hij met zijn combinatie dwars door Brabant heeft gereden.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom