Volledig scherm
De politieactie bij Steenbergen. © Twitter wa_tholen02

Beelden opgedoken van vluchtelingen die uit vrachtwagen springen op A4 bij Moerstraten

videoMOERSTRATEN - Er zijn op Dumpert beelden opgedoken van de vluchtelingen die woensdag uit een vrachtwagen op de A4 tussen Steenbergen en Tholen kwamen. Ter hoogte van Moerstraten sprongen de minderjarigen uit de vrachtwagen. 

De politie ging na de melding met onder meer een helikopter op zoek naar het zevental en wist ze uiteindelijk allemaal aan te houden. De jongeren zijn direct naar het asielzoekerscentrum in Ter Apel gestuurd. 

Op de beelden, gemaakt op 16 mei, is te zien dat de vluchtelingen een gat in het zeil van de vrachtwagen hebben gesneden. Via het gat verlaten ze een voor een de vrachtwangen. De beelden zijn gemaakt vanuit een andere vrachtwagen. 

De chauffeur van de truck van Ewals Cargo Care wordt door medeweggebruikers gewezen op de vluchtelingen in zijn vrachtwagen. Hierop besloot de vrachtwagenchauffeur te stoppen. Na het incident werd de snelweg enige tijd afgesloten. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom