Volledig scherm
PREMIUM
De milieustraat aan de Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom. © PETER VAN TRIJEN

Bedrijven niet meer welkom op Bergse milieustraat

BERGEN OP  ZOOM - Bedrijven mogen volgend jaar hun afval niet meer aanbieden bij de milieustraat aan de Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom. Vanaf 1 januari worden alle bedrijfsvoertuigen geweerd van de milieustraten van Saver. Bergse bedrijven moeten voortaan naar Roosendaal waar een milieustraat zit voor bedrijfsafval. 

Steeds vaker wordt bedrijfsafval naar de milieustraten gebracht terwijl deze puur voor huishoudelijk afval bedoeld zijn. ,,Een klusbedrijf dat een keuken van een klant afvoert, dat is bedrijfsafval. Maar vaak komt de klusser met het Saverpasje van de klant naar de milieustraat”, illustreert woordvoerder Erwin Stander van de gemeente.  De kosten komen dan op de schouders van de particulieren want de milieustraat wordt betaald uit de afvalstoffenheffing die door de inwoners wordt opgehoest. 

  1. ‘Het maken van een kloppend teeltplan is een flink gepuzzel’
    Van 't Land

    ‘Het maken van een kloppend teeltplan is een flink gepuzzel’

    Afgelopen weekend kon je tussen de regenbuien door het voorjaar al zien. Mijn zoontje Tomas en nichtje Zoë spelen het liefst buiten en konden hun lol niet op met stampen in de plassen. De bloesem van de perziken en nectarines bloeit, de bladeren van de kweepeerbomen staan al open en de kippen leggen ruim zeven keer zoveel eitjes als in de winter. Wij krijgen die eitjes dus niet meer alleen opgegeten, ondanks alle eierkoeken, cakes en omeletten die we bakken.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom