Volledig scherm
PREMIUM
De milieustraat aan de Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom. © PETER VAN TRIJEN

Bedrijven niet meer welkom op Bergse milieustraat

BERGEN OP  ZOOM - Bedrijven mogen volgend jaar hun afval niet meer aanbieden bij de milieustraat aan de Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom. Vanaf 1 januari worden alle bedrijfsvoertuigen geweerd van de milieustraten van Saver. Bergse bedrijven moeten voortaan naar Roosendaal waar een milieustraat zit voor bedrijfsafval. 

Steeds vaker wordt bedrijfsafval naar de milieustraten gebracht terwijl deze puur voor huishoudelijk afval bedoeld zijn. ,,Een klusbedrijf dat een keuken van een klant afvoert, dat is bedrijfsafval. Maar vaak komt de klusser met het Saverpasje van de klant naar de milieustraat”, illustreert woordvoerder Erwin Stander van de gemeente.  De kosten komen dan op de schouders van de particulieren want de milieustraat wordt betaald uit de afvalstoffenheffing die door de inwoners wordt opgehoest. 

  1. Vrienden van Bokki uit Huijbergen gaan kraamkliniek bouwen in Mowi, Tanzania
    PREMIUM

    Vrienden van Bokki uit Huijbergen gaan kraamkli­niek bouwen in Mowi, Tanzania

    HUIJBERGEN - De Vrienden van Bokki beginnen in februari aan hun nieuwe 'missie': het bouwen van een kraamkliniek in Tanzania aan de voet van de Kilimanjaro. In februari beginnen vier enthousiastelingen aan de bouw, in september gaat een groep sportievelingen de Kilimanjaro beklimmen om geld in te zamelen voor deze kraamkliniek. Een mooie klapper voor hun 35-jarig bestaan. ,,De lokale bevolking is erg gebaat bij zo'n plek", aldus penningmeester Richard van Stel.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom