Volledig scherm
Energieweg 28 op Tholen. © Google Maps

Bedrijfspand op Tholen gesloten vanwege wietplanten, eigenaar verbolgen: 'Ik wist van niks'

THOLEN - De eigenaar van een bedrijfspand aan de Energieweg 28 in Tholen is boos dat zijn gebouw zes maanden dicht moet vanwege de vondst van wietplanten. Hij verhuurde er een gedeelte aan een man die er 'plantjes voor tuincentra wilde kweken'. 

De politie viel op 4 april binnen bij het bedrijf. Op de bovenverdieping troffen agenten een kwekerij met 421 wietplanten aan. Burgemeester Ger van de Velde van Tholen besloot maandag het pand voor 6 maanden te sluiten. 

Tot grote ergernis van de eigenaar van Cosmetic Industries Tholen die zich van geen kwaad bewust is. Hij zegt dat hij 50 m2 bovenverdieping heeft verhuurd aan een man die plantjes voor tuincentra wilde kweken. "Alleen heb ik geen huurcontract opgesteld, stom natuurlijk." De verhuurder is na de inval met de noorderzon vertrokken. 

Hij baalt dat hij geen waarschuwing heeft gekregen van de gemeente. "Ik ben nog nooit in aanraking met justitie geweest, dit is de eerste keer. De burgemeester kent geen enkele mededogen." Hij mag wel blijven wonen in het pand. Het bedrijfsgedeelte moet binnen veertien dagen voor zes maanden worden afgesloten. 

De burgemeester sluit het pand op basis van het Damoclesbeleid, dat gericht is op het tegengaan van drugshandel. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’
  UPDATE

  Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’

  BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”
 2. Sobere huisvesting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstelling
  PREMIUM

  Sobere huisves­ting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstel­ling

  Verhuizen, daar komt veel bij kijken. Vraag dat maar aan de Bergse bouwclubs. Al jaren wordt gesproken over een splinternieuwe loods voor de bouwers. De huidige kotjes zijn oud, versleten en de veiligheid laat te wensen over. Al in 2017 heeft de Bergse politiek de portemonnee getrokken. Maar liefst vijf miljoen is er sindsdien beschikbaar voor een bouwkot voor de Vastenavendbouwers en voor een nieuw Halwana voor de Stichting Vastenavend.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom