Volledig scherm
Nuplex tijdens hun eerste open dag (archieffoto) © Chris van Klinken/het fotoburo

Banenverlies bij Nuplex Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Bij Allnex in Bergen op Zoom (beter bekend als Nuplex Resins) verdwijnt ongeveer 10 procent van het aantal banen. Er werken momenteel zo'n driehonderd mensen bij de producent van harsen voor industriële verven en lakken. Tot nu toe zijn achttien banen boventallig verklaard.

Reden voor de reorganisatie is het samengaan van Allnex en Nuplex. "In september vorig jaar werden Allnex, een internationale leverancier van harsen, en Nuplex Industries samengebracht om een wereldwijd bedrijf op te richten onder de naam Allnex.

De Allnex-groep is nu wereldwijd leider op het gebied van industriële harsen. Het bedrijf heeft vestigingen op vier continenten en levert harsen aan klanten in meer dan honderd landen", aldus woordvoerder Stéphanie Heng. Volgens haar zorgt de fusie voor een overlap aan functies in Bergen op Zoom. "Binnen Nuplex Industries was de vestiging in Bergen op Zoom het regionale hoofdkantoor in Europa en daardoor is er met name in ondersteunende functies een overlap. Het totale effect op de personeelsbezetting is nog niet volledig duidelijk, maar dit zal naar verwachting niet hoger zijn dan 10 procent van de huidige bezetting. Een deel van de reductie komt tot stand door normaal personeelsverloop, maar gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten", aldus de woordvoerster.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom