De auto vatte vlam na een harde knal, vertelt een omwonende.
Volledig scherm
De auto vatte vlam na een harde knal, vertelt een omwonende. © BN DeStem

Auto van Mohammed na harde knal in vlammen op in Bergen op Zoom: ‘Ik heb geen vijanden’

UPDATEBERGEN OP ZOOM - ,,Geen idee wie dit gedaan kan hebben", zegt Mohammed (32) uit Bergen op Zoom over de brandstichting in zijn auto. Na een harde knal ging de wagen in de nacht van zondag op maandag aan de Stelleweg in vlammen op. ,,Ik heb geen vijanden.”

Op camerabeelden zijn volgens hem twee daders te zien. ,,Die beelden zijn veiliggesteld en in bezit van de politie”, aldus Mohammed, die zijn achternaam liever niet geeft.

Brandstichting

De politie is bezig met een onderzoek. De auto vatte iets na vier uur 's nachts vlam op een grasveldje. ,,Er zijn duidelijk signalen van brandstichting", zegt een politiewoordvoerder. 

Een omwonende vertelt dat hij een jerrycan naast de auto zag liggen. ,,Ik schrok 's nachts wakker van een harde knal. Toen ik uit het raam keek, stond de auto nog niet in brand, maar daarna vatte het vlam.” Hij belde vervolgens de brandweer. Hij is geschrokken. ,,Dat dit in een woonwijk gebeurt. Het komt nu te dichtbij.”

‘Schrok me wezenloos’

Ook een andere buurtbewoner hoorde een harde klap. ,,Ik schrok me wezenloos. Ik wist meteen dat het geen vuurwerk was. Op een pleintje hier om de hoek is het ook al eens gebeurd, hoorde ik. Dat was baldadigheid. Nou, dit mag je geen baldadigheid meer noemen.”

,,Wij lagen in bed toen we ineens een knal van hier tot ginder hoorden", vertelt Mohammed. ,,Ik ben naar beneden gegaan en daar zag ik dat de auto vlam vatte. De brandweer was er binnen een paar minuten.”

Shoarmazaak

Hij heeft dus geen idee wie er achter de brandstichting zitten. ,,Ik heb een shoarmazaak in de binnenstad. Ik heb geen vijanden.”

De politie houdt een buurtonderzoek aan de Stelleweg en is op zoek naar mensen die toevallig ook  camerabeelden van de brand hebben. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom