Van links naar rechts: Rachel Buuron, Ferry de Weert en Erlijn Elseman, die betrokken zijn bij Uitstreekend
Volledig scherm
Van links naar rechts: Rachel Buuron, Ferry de Weert en Erlijn Elseman, die betrokken zijn bij Uitstreekend © Uitstreekend

Asperges koop je nu zonder uit de auto te stappen

BERGEN OP ZOOM/HOOGERHEIDE - Asperges kopen zonder je auto uit te hoeven. Op maar liefst twee plekken op de Brabantse Wal is dat nu mogelijk.

Sinds donderdag in Hoogerheide, waar Corné Ooms een drive-thru heeft opgesteld op de oude carpoolplaats, bij afslag 30 aan de A58 bij Korteven. ,,Met corona moet je innovatief en creatief zijn”, zegt de Ossendrechtse teler over het initiatief dat hij in Oost-Brabant voor het eerst zag.

Pinautomaat aan stok

Aspergeliefhebbers kunnen vanuit hun auto op een bord zien wat hij verkoopt, naast asperges ook eieren, beenham en aardbeien, en dat bestellen. ,,Een verkoper zal met een stok vervolgens een pinautomaat aan je geven. En met die stok ook je boodschappen aanreiken, zo houden we ons aan de regels.”

De aspergekraam zal zeven dagen in de week op de parkeerplaats staan, van 11.00 tot 19.00 uur.

Steun voor boeren en telers

In Bergen op Zoom is er op een paar dagen een drive-thru bij het voormalige Suikerlab, het huidige Delta Agrifood Business Center (DABlab). Dat hoort bij het nieuwe initiatief Uitstreekend, dat is gestart om boeren en telers te steunen in deze lastige periode. Het is een samenwerking van onder andere de telers en ProefMei.

Inwoners uit de hele Brabantse Wal en Tholen kunnen op website uitstreekend.nl een foodbox bestellen met bijvoorbeeld asperges of die andere twee a’s: ansjovis en aardbeien. De bestelling kan bezorgd worden, maar zaterdag en zondag kunnen mensen de pakketten ook zelf ophalen bij het Suikerlab (inrijden vanaf de Zuidzijde Haven), tussen 10.00 en 13.00 uur. Met de auto of op het fietsje.

Vanaf volgende week staat de drive-thru elke week op donderdag en vrijdag opgesteld tussen 16.00 en 20.00 en op zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom