Volledig scherm
© Thinkstock

Anna Jacobapolder wordt in rap tempo vol gelegd met zonnepanelen

ANNA JACOBAPOLDER - De aanleg van zonnepanelen op zo'n beetje alle daken van Anna Jacobapolder is in volle gang. ,,Op 45 woningen zijn ze inmiddels geplaatst'', zegt Frank van Gennip van de Stichting Windmolens AJP.

In totaal krijgen 188 huizen in het dorpje panelen op het dak. Dat is afgedwongen door de stichting, die destijds nog werd opgericht onder de naam Windmolens Nee. Ze ageerde tegen de komst van windmolenpark Krammer. Dat ligt weliswaar op Schouws grondgebied, maar de inwoners van Anna Jacobapolder krijgen de turbines als het ware in de achtertuin.

De stichting dwong uiteindelijk compensatie af in de vorm van gratis zonnepanelen voor 188 huizen en de school. ,,In september of oktober moeten ze er allemaal liggen'', zegt Van Gennip. De paar inwoners die niet voor zonnepanelen kozen, krijgen een jaarlijkse tegemoetkoming in de stroomkosten.

Voor de compensatie hebben Zeeuwind en Deltawind het Windfonds opgericht. In de toekomst is vermoedelijk elk jaar zo'n 90.000 euro beschikbaar voor duurzame projecten op Tholen, Schouwen-Duiveland en Goeree. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

poll

Is legale wietteelt in Bergen op Zoom en Roosendaal wenselijk?

  • ja (48%)
  • nee (52%)
3251 stemmen