Ander SVW na doorstart: 'Gevolgen voor het bestuur'

BERGEN OP ZOOM - De doorstart van de Stichting Verenigde Wijkcentra heeft ook gevolgen voor het bestuur van de organisatie. Dat zegt wethouder Arjan van der Weegen. 

,,Er komen absoluut wisselingen in het bestuur'', zegt hij. Hoe de organisatie er precies uit komt te zien, met wat voor bestuur en wie daar in komen te zitten, moet komende weken duidelijk worden. Dat bevestigt Jan Hopstaken, voorzitter van SVW:  ,,Misschien komt er een compleet nieuw bestuur. Misschien wat wisselingen. Of een uitbreiding van het huidige bestuur.'' Hij benadrukt dat alles nog moet worden afgekaart in overleg met de gemeente. 

Wethouder Van der Weegen wil snel duidelijkheid over hoe het verder gaat met SVW nieuwe stijl. ,,Begin januari is die er'', belooft hij. Want de gemeente verwacht veel van SVW. En daarom is er een ander SVW nodig, ook bestuurlijk, zegt Van der Weegen. Die Stichting Verenigde Wijkcentra moet samen met de welzijnsorganisatie WijZijn Traverse  Groep werken aan de toekomst van de wijkhuizen in de gemeente. WijZijn en SVW moeten samen zorgen dat er wijkhuizen nieuwe stijl komen. "Je bundelt de krachten van WijZijn en SVW'', vertelt wethouder Yvonne Kammeijer. 

Dat wijkhuis moet in de toekomst de centrale plek in de wijk zijn, waar mensen voor meer terecht kunnen dan alleen een potje biljart. Met ingang van het nieuwe jaar verdwijnt sowieso SVW-directeur Andre Romijn. ,,Ik zat al in de verlenging, heb dit jaar nog gedaan op verzoek van het bestuur van SVW, mijn contract loopt per 31 december van dit jaar af.'' 

Hoe de organisatie in het nieuwe jaar wordt aangestuurd, is op dit moment nog niet duidelijk, zegt voorzitter Hopstaken. Maar hij gaat er vanuit dat het personeel tijdelijk goed in staat is SVW te runnen. Eerder deze week maakten Kammeijer en Van der Weegen duidelijk dat WijZijn, dat het beheer van de wijkhuizen per 1 januari van SVW zou overnemen, daar van af zag. Daarop gingen beide wethouders gesprekken met het bestuur van SVW aan om tot een doorstart te komen. En dat lukte, maar blijft niet zonder gevolgen voor de organisatie. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom