Volledig scherm
Artist Impression Amphia Ziekenhuis in Breda

Amphia ziekenhuis Breda 'herkent verbeterpunten' AD Ziekenhuis Top 100

BREDA/ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - Het Amphia Ziekenhuis in Breda is niet verbaasd over de kritiekpunten die het krijgt in de AD Ziekenhuis Top 100, die het AD vandaag publiceerde. Het ziekenhuis eindigde dit jaar op plaats 70 in de lijst. „Wij herkennen de verbeterpunten die voor het Amphia worden aangegeven”, zegt Amphiawoordvoerder Judith Jansen. „De manier waarop wij zorg meten is bij ons niet goed genoeg. Dat is ook een van de punten waar we dit jaar heel veel aandacht aan besteden.”

Bestrijding van pijn en ondervoeding, medicatieveiligheid van kinderen en senioren, en geriatrische zorg zijn zaken waar het ziekenhuis een minder goede score haalde. „We hebben dit jaar onder meer een extra geriater ingezet. We verwachten daar de komende tijd resultaat van te zien”, aldus Jansen, die zegt dat het ziekenhuis komende week de uitkomsten van de top 100 goed gaat analyseren.

Vorig jaar stond het Amphia Ziekenhuis op de 68e plaats, het jaar daarvoor, in 2014, nog op de 53e. Over de reden dat het ziekenhuis ten opzichte van 2014 fors is gedaald in de top 100 kon Jansen niets zeggen. „Ik heb de gegevens van 2014 zo niet bij de hand, dus daar kan ik niets over zeggen. Wel is toen deels op andere criteria gemeten. Ook is het zo dat je meer verschuivingen ziet in de lijst, die ik niet kan verklaren.”

Bravis Ziekenhuis

Het Bravis Ziekenhuis, met vestigingen in Roosendaal en Bergen op Zoom, eindigde dit jaar op de 44e plaats, een flinke stijging ten opzichte van 2015. In dat jaar werden beide ziekenhuizen nog apart beoordeeld en behaalden ze een 75e (vestiging Roosendaal) respectievelijk een 53e (vestiging Bergen op Zoom) plaats. In 2014 eindigde het Roosendaalse ziekenhuis op de 40e plaats en het Bergse ziekenhuis op de 29e. Een woordvoerder van het ziekenhuis liet weten pas komende week te willen reageren, na bestudering van de resultaten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom