Gezelligheid tijdens het wachten op de uitslag van de Aangepaste carnavals optocht Welberg in de Duiventoren.
Volledig scherm
Gezelligheid tijdens het wachten op de uitslag van de Aangepaste carnavals optocht Welberg in de Duiventoren. © Pix4profs/Iman Fase

Alternatief programma optocht Raldal: foto's van wagens en acts

,,Laot zien 'WA D'N PLAOTJE!' jullie zijn'', had OVW (Ontspanning voor Welberg) tegen de deelnemers van de carnavalsoptocht gezegd. Als alternatief voor de optocht op d'n Raldal, die door het slechte weer niet door kon gaan, mochten ze een foto van hun wagen of groep appen.

,,We konden geen andere datum voor de optocht vinden.'', vertelt Diana Bosman van OVW. ,,Dus hebben we het met de foto's van de wagens en de acts moeten doen.'' 

Er waren dit jaar maar weinig inschrijvers voor de optocht. In een volle zaal van Partycentrum Duiventoren aan de Hoogstraat komt Prins Strienius V met zijn (jeugd)gevolg langs voor de prijsuitreiking. 

Was de optocht doorgegaan dan had het publiek 'Raot de Plaot' kunnen doen bij The Quiz Masters of bij Wiskes Boys de groene-, jil loange-, meubel-, bestikkurd- of vele andere plaotjes kunnen bewonderen. Bij de prijsuitreiking blijkt dat alle deelnemers aan de optocht, ook BC 33 cl en de JFK groep bij de grote wagens, een eerste prijs krijgen. 

De geveldweil voor de mooist versierde gevel ging dit jaar naar Jos Dijkers, gevolgd door de familie Huijgens en Annemiek Bakx.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom