Volledig scherm
© Thinkstock

'Als je geen abonnement afsluit, knip ik je vinger eraf'

BREDA - Een meisje van 18 uit Halsteren moest drie dure telefoonabonnementen afsluiten bij telefoonwinkels. Als ze de telefoon zou afstaan, zouden kennissen het abonnement ongedaan maken. 

Als ze niet hielp zouden ze haar vinger afknippen of haar in de kofferbak gooien en in Antwerpen aan het werk zetten. Achter het raam, voor de goede verstaander.

De abonnementen werden natuurlijk helemaal niet ongedaan gemaakt. Het meisje zou een schuld van 2650 euro hebben gekregen door de abonnementen die ze gewoon moest betalen. De afpersers streken met het verkopen van de dure telefoons een mooie winst op. De hoofdverdachte in de zaak, R. van H., zal later nog moeten voorkomen. Hij zou veel meer mensen telefoonabonnementen hebben laten afsluiten.

Rancuneuze ex

Donderdag stond plaatsgenoot E.J. (25) uit Bergen op Zoom voor de rechter. Volgens officier van justitie Hannah Huizenga hielp hij met het afpersen van het meisje van 18. Zelf noemt J. dat onzin. Sterker, hij zou zelf juist slachtoffer van Van H. zijn, zijn achterneef. Ook J. had abonnementen afgesloten, vertelde hij de rechter. En het meisje zou alleen maar zijn naam hebben genoemd, omdat ze een rancuneuze ex is.

Het hele incident gebeurde twee jaar geleden. De betrokken personen zijn stuk voor stuk kwetsbare mensen. Ze wonen of woonden veelal bij de GGZ op Vrederust in Halsteren. Gedragsdeskundigen stellen echter wel dat J. na die tijd goed met zichzelf bezig is. Hij zou ook al vrijwillig met verslavingszorg zijn begonnen.

Uitspraak

Voor Huizenga betekende dat dat ze hem niet terug naar de gevangenis wil sturen. Ze eiste nog wel 3 maanden voorwaardelijk cel, bovenop de bijna 3 die hij al vastzat. En ze eiste 120 uur taakstraf.

De rechtbank doet 21 juni uitspraak.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom