Volledig scherm
PREMIUM
Over de Tong bij Brasserie Wouter van chef Wouter van Tichelen © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Alles smaakt naar meer bij Brasserie Wouter in Stabroek

EetrecensieBrasserie Wouter in Stabroek is een Vlaams kwaliteitsrestaurant waar je zonder veel poespas geweldig lekker kunt eten. Van traditionele garnalenkroket tot gebakken ganzenlever met een korstje van sjalot.   

De kaart

- Op de kaart van Brasserie Wouter zijn de gerechten onderverdeeld in klassiekers en suggesties die wisselen met de seizoenen.

- Met in de eerste categorie onder meer garnaalkroketten en paling in het groen en in de tweede gebakken ganzenlever en zeeduivel à la plancha.

- Brasserie Wouter wil met streekproducten en culinaire kookvaardigheid kwalitatief hoogstaande gerechten bieden. Oftewel geen ingewikkelde combinaties, maar ‘moeders keuken door chefshanden’, aldus de website.

Wie niet gericht op pad gaat, zou zomaar langs Brasserie Wouter heensnellen, want de reclame-uitingen aan het chique pand zijn bescheiden, zoals de kok zelf. Waar hij op dezelfde plek in Stabroek eerder met een zwager het sterrenrestaurant De Koopvaardij runde, koos hij in 2012 bewust voor de term brasserie. ,,We hebben de zaak aangepast aan de tijd. Nog steeds mooie producten, alles lekker vers en zelfgemaakt, maar geen zes amuses meer en geen tien dingen bij de koffie.”

We waren voor deze rubriek al eerder net over de grens en dat is geen straf, want Vlaamse koks hebben verstand van smaak. Dat gaat ook zeker op voor de intussen 37-jarige Wouter van Tichelen, ook al gooide hij het samen met zijn zus Rosalie over een andere, meer laagdrempelige boeg. Het interieur werd wat verhipt met kleurige ribstoelen, maar behield de stijlvolle sfeer. 

  1. Zwembad De Schelp hoopt op 3 februari weer open te gaan

    Zwembad De Schelp hoopt op 3 februari weer open te gaan

    BERGEN OP ZOOM - Het door technische problemen geteisterde zwembad De Schelp, een hoofdpijndossier dat wethouder Annette Stinenbosch woensdag heeft doen aftreden, kan mogelijk op maandag 3 februari de deuren weer openen voor het publiek. Of die streefdatum gehaald wordt, hangt af van nieuw onderzoek komende vrijdag, waaruit moet blijken of de accommodatie volledig legionella-vrij is. De resultaten van die bemonstering worden eind volgende week verwacht.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom