Volledig scherm
© Thinkstock

Alerte vrouw ziet mannen over schutting klimmen: rennende agenten pakken inbreker

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft zaterdag in Bergen op Zoom een 41-jarige verdachte van een inbraak kunnen oppakken dankzij de hulp van een alerte getuige. Dat meldt een woordvoerder.

Een vrouw had rond 17.45 uur enkele mannen over een schutting zien klimmen bij een woning aan de Laan van Hildernisse-Noord. Zij zag dat eerst het licht in de woning uit was en dat het vervolgens aanging.

Politiehelikopter

De vrouw belde de politie. Agenten die ter plaatse kwamen, zagen net een man wegrennen. Zij renden achter hem aan en konden hem na ongeveer 200 meter aanhouden. Het ging om een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Andere agenten gingen op zoek naar de andere mannen. Zij werden hierbij ondersteund door collega's in een politiehelikopter. De andere mannen werden niet gevonden.

De bewoners van het huis waar werd ingebroken, hebben aangifte gedaan. De politie doet onderzoek.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’
    UPDATE

    Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’

    BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom