Volledig scherm
© Thinkstock

Alerte vrouw ziet mannen over schutting klimmen: rennende agenten pakken inbreker

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft zaterdag in Bergen op Zoom een 41-jarige verdachte van een inbraak kunnen oppakken dankzij de hulp van een alerte getuige. Dat meldt een woordvoerder.

Een vrouw had rond 17.45 uur enkele mannen over een schutting zien klimmen bij een woning aan de Laan van Hildernisse-Noord. Zij zag dat eerst het licht in de woning uit was en dat het vervolgens aanging.

Politiehelikopter

De vrouw belde de politie. Agenten die ter plaatse kwamen, zagen net een man wegrennen. Zij renden achter hem aan en konden hem na ongeveer 200 meter aanhouden. Het ging om een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Andere agenten gingen op zoek naar de andere mannen. Zij werden hierbij ondersteund door collega's in een politiehelikopter. De andere mannen werden niet gevonden.

De bewoners van het huis waar werd ingebroken, hebben aangifte gedaan. De politie doet onderzoek.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dag Bergen op Zoom
    PREMIUM

    Dag Bergen op Zoom

    Na bijna 20 jaar te hebben gewerkt voor BN DeStem houd ik het op 18 juli voor gezien. Officieel ga ik op 1 september uit dienst, maar ik heb nog de nodige vakantiedagen op te souperen tot dat moment. Etten-Leur, Roosendaal, Rucphen, Oosterhout, Drimmelen, Geertruidenberg, Gilze en Rijen en Dongen. Ik heb ze allemaal een keertje onder mijn hoede gehad voordat ik in 2012 adjunct-hoofdredacteur werd. Eind 2015 strijk ik neer in Bergen op Zoom waar ik mijn voorlopig laatste jaren als journalist heb doorgemaakt. Een genot. Want wat is dit toch een mooie stad. Voor mij de mooiste plek waar ik heb gewerkt in al die jaren. Wat ik straks ga doen, ik weet het nog niet. Mocht u een leuke baan weten in de communicatiehoek, ik hoor het graag. Maar ik ga dit jubelstadje en zijn inwoners missen. Wat precies? Nou vooruit. Zomaar een lijstje, in willekeurige volgorde:

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom