Volledig scherm
De Albert Heijn in Halsteren heeft al een nieuwe buitengevel gekregen en gaat zaterdag om 16.00 uur dicht voor een grote interne verbouwing. De heropening is woensdag 3 juli. © Peter de Brie

Albert Heijn Halsteren gaat dicht voor grootscheepse verbouwing

HALSTEREN - De Albert Heijn in hartje Halsteren, die al een nieuwe buitengevel heeft gekregen, sluit zaterdag om 16.00 uur de deuren voor de slotfase van de ingrijpende verbouwing. Na de interne metamorfose volgt woensdag 3 juli een feestelijke heropening.

De herinrichting maakt deel uit van twee grotere ontwikkelingen. Zo is de vestiging aan Vogelenzang 95 één van de 120 supermarkten die worden omgebouwd naar het nieuwste winkelconcept van Albert Heijn.

Tevens past de facelift van de Halsterse AH in de herstructurering van het dorps- en winkelhart. De bestrating van het plein aan de Dorpsstraat groeit gestaag verder dicht. Daaromheen worden complexen van woningcorporatie Stadlander opgeknapt, komt er een horecapaviljoen en meer parkeergelegenheid.

Nieuw concept

Albert Heijn koos voor renovatie in plaats van sloop en herbouw. Dat beperkt de tijd dat de winkel dicht moet. Na de buitenkant wordt vanaf komende week ook het interieur aangepakt. Volgens het nieuwe AH-concept ligt er straks meer focus op vers en gezond eten en gaat afrekenen sneller door zelfscankassa's.

2250 euro voor goede doelen

AH-locatiemanager Rien Broos maakt zaterdag om 13.00 uur in zijn winkel de uitslag van de goede doelenactie bekend. Er valt 2250 euro te verdelen tussen de jeugd van voetbalclub Lepelstraatse Boys, Scouting Halsteren en harmonie Sint Cecilia Eensgezind. Klanten konden de voorbije tijd stemmen en zo bepalen welke organisatie de vetste waardecheque krijgt. Iedereen is welkom bij de uitreiking. De heropening op 3 juli om 11.00 uur gaat gepaard met acties en proeverijen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom